Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: Πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: Πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου

6

  Πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Ομηρούπολης Γιάννη Μαλαφή. Έτσι, στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, διπλάσιες του πληθωρισμού (6 %), παρά τη δέσμευση του για μηδενικές αυξήσεις για όλη την τετραετία, τονίζουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ σε ανακοίνωσή τους.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ» αντιμετώπισαν το θέμα των ανταποδοτικών τελών με συνέπεια και υπευθυνότητα, αλλά και με σεβασμό στο Δημότη, που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσει τη νύφη, όσον αφορά τα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου Ομηρούπολης. Σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή του κ. Μαλαφή και την παράταξη του κ. Παπαληού, που ακολουθώντας την εύκολη πολιτική επιβολής φόρων στους Δημότες για την κάλυψη παλιών «αμαρτιών» και σε αντίθεση με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία, που σε μια επίδειξη λαϊκισμού πρότεινε μηδενικές αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, εμείς επεξεργαστήκαμε τα διαθέσιμα στοιχεία των Υπηρεσιών του Δήμου και καταλήξαμε σε προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν, προς όφελος του Δημότη και των οικονομικών του Δήμου.
Έτσι, προτείναμε τα παρακάτω:
α) Όσον αφορά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, τα προβλεπόμενα έσοδα για το 2007 είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα έξοδα, οπότε δεν απαιτείται καμιά αύξηση. Η εικόνα εσόδων – εξόδων που μας παρουσιάστηκε ήταν παραποιημένη και το σημειώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί στα έξοδα περιλαμβανόταν χρέη του Δήμου, ακόμα και από το 2001, όπως και ένα έργο, που αφορά την επέκταση του Δημοτικού φωτισμού, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τα λειτουργικά έξοδα της υπηρεσίας και επομένως δεν πρέπει να πληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη. Απόδειξη ότι πραγματικά τα έσοδα υπερβαίνουν τα έξοδα αποτελεί ο απολογισμός της συγκεκριμένης υπηρεσίας για το 2006, όπου το αποτέλεσμα είναι ένα πλεόνασμα 23.000 € υπέρ του Δήμου.
β) Για τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, όπου τα έξοδα πραγματικά υπερβαίνουν τα αντίστοιχα έσοδα, προτείναμε οι αυξήσεις να μην υπερβαίνουν τον τρέχοντα πληθωρισμό, πιστεύοντας ότι ο δημότης, που πληρώνει ήδη ακριβά τις υπηρεσίες που του παρέχει ο Δήμος, δεν είναι υπεύθυνος για τα ελλείμματα και τους κακούς σχεδιασμούς του παρελθόντος, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών που του παρέχονται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν είναι ικανοποιητική. 
γ) Σε όλες τις περιπτώσεις προτείναμε και ψηφίσαμε τη μείωση των ανταποδοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άποροι).
δ) Τονίσαμε την ανάγκη να εξευρεθούν λύσεις μείωσης του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσφερθήκαμε να συμβάλλομε, με όλες τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας, σε αυτή την κατεύθυνση, εφόσον η Δημοτική Αρχή αποφασίσει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.
ε) Απαιτήσαμε τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να ικανοποιούνται θεμελιώδεις αρχές υγιεινής των κατοίκων του Δήμου μας, πράγμα που δεν επιτεύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαφήμιση