Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κλείνουν επ’ αόριστον οι πανεπιστημιακές σχολές- απεργία διαρκείας της ΠΟΣΔΕΠ

Κλείνουν επ’ αόριστον οι πανεπιστημιακές σχολές- απεργία διαρκείας της ΠΟΣΔΕΠ

9

Κλείνουν επ’ αόριστον από σήμερα, Δευτέρα, εκατοντάδες πανεπιστημιακές σχολές, λόγω της απεργίας διαρκείας που αποφάσισε η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών (ΠOΣΔΕΠ) αλλά και των καταλήψεων σε πάνω από 300 σχολές.
Παρά την έκκληση των πρυτάνεων -στη σύνοδο που οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο- για ανοικτά πανεπιστήμια και το «ναι» που η πλειοψηφία τους είπε για τις μεταρρυθμίσεις στην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η κρίση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συνεχίζεται και εντείνεται, με θύμα τη χειμερινή εξεταστική περίοδο.


Όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», οι συνδικαλιστές πανεπιστημιακοί, που χαρακτήρισαν νίκη τους την απόφαση του ΠΑΣOΚ να αποσυρθεί από τη συζήτηση για την αναθεώρηση, αποφάσισαν έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία διαρκείας, για να ακυρώσουν και την κατάθεση του νέου νόμου – πλαισίου.


Η απεργία θα έχει τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Oι καταληψίες φοιτητές από την πλευρά τους δίνουν σήμερα, Δευτέρα, συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν ότι συνεχίζουν τις καταλήψεις και τα συλλαλητήρια.


Πάντως, η ΠOΣΔΕΠ, σε συνεργασία με τους φοιτητικούς συλλόγους, υποσχέθηκε να διευκολύνει τις εξετάσεις ειδικά για τους επί πτυχίω φοιτητές.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔια χειρός Βασίλη Βασιλικού: Ξεχάστε την ελιά, χιώτικη μαστίχα…
Επόμενο άρθροΑποκριάτικη εκδήλωση από το βρεφονηπιακό σταθμό ¨Νερομπογιές και Νότες”