Αρχική Νέα Τοπικά Προτάσεις Εμπορικού Συλλόγου για φιλικό εμπορικό κέντρο

Προτάσεις Εμπορικού Συλλόγου για φιλικό εμπορικό κέντρο

6


 Η ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου για το εμπορικό κέντρο, και συνάμα ιστορικό, της πόλης Χίου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαριου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ειδικότερα αυτή την περίοδο που υπάρχει το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά και γενικότερα που υπάρχει μια εξάπλωση των μεγάλων πολυκαταστημάτων στην επαρχία. Ειδικότερα στη Χίο η αυξανόμενη οικοδομική δραστηριότητα σε ότι αφορά περιφερειακά καταστήματα αλλά και η δυσκολία της εύκολης στάθμευσης στο κέντρο δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην αγορά.
 Ως πηγή για τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην ημερίδα είναι το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ (26/1/2007).

 Ορίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης ο Εμπορικός Σύλλογος σημείωσε:
Eννοούμε το κομμάτι που περικλείεται από το λιμάνι, την οδό Κανάρη, την οδό Δημοκρατίας, την Πολυτεχνείου, στη συνέχεια την Εγκρεμού, το Ομήρειο, τις οδούς Καλοπλύτου, Πασπάτη, Τσουρή, Καλαμπόκα, Φ. Αργέντη και κλείνει με το λιμάνι. (από το Βυζάντιο και πριν από το 1259 σύμφωνα με τη μελέτη Δαμαλά το σημερινό εμπορικό κέντρο σχεδόν ταυτιζόταν με την τότε αγορά της Χίου, η Απλωταριά αναφέρεται σαν ο δρόμος πού ασκείτο το λιανεμπόριο σύμφωνα με το χρυσόβουλλον του Μιχαήλ Παλαιολόγου του Απριλίου του 1259.)
Οι προσπάθειες που έχουν γίνει για ρύθμιση της κυκλοφορίας και πεζοδρόμησης του είναι αποσπασματικές, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και το κυριότερο χωρίς την προηγούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς (Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο, ΟΕΒΕ, Εργατικό Κέντρο και κατοίκους) με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χίου, και την Τροχαία. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός που θα δώσει κάποιες κατευθύνσεις σχετικά με τη βέλτιστη δυνατή αναμόρφωση της περιοχής, ώστε αφενός να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες του Χιώτη και αφετέρου να αναβαθμισθεί αισθητικά.
Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η σημερινή ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Χίου.
Κατά τη γνώμη μας χρειάζονται άμεσες ,μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου με χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Άμεσες προτεραιότητες.

1. Με ευθύνη της δημοτικής αρχής θα πρέπει να λειτουργήσει ουσιαστικά η πεζοδρόμηση σε πρώτη φάση των ήδη πεζοδρομημένων οδών, (ΒΟΥΠΑΛΟΥ, ΑΡΧΕΜΟΥ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΗ, ΣΚΑΝΑΒΗ, ΔΑΜΑΛΑ, ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΙΑΣ, ΒΑΡΒΑΚΗ) με κάγκελα όπως την Απλωταριά, και με αυστηρή αστυνόμευση από τη δημοτική αστυνομία. Επισκευή φθαρμένων σημείων και ολισθηρότητας πεζόδρομων και επισκευή ή αντικατάσταση εξωραϊστικών στοιχείων όπως (ζαρντινιέρες, παγκάκια, φωτιστικά), ορθολογικότερη τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων.
2. Επανεξέταση όλου του τρόπου τοποθέτησης των πινακίδων του ΚΟΚ προς αποφυγή ατυχημάτων και υπερβολών.
3. Παράλληλα για να μπορέσει να λειτουργεί σωστά το μέτρο θα πρέπει άμεσα να εξασφαλιστούν θέσεις στάθμευσης κοντά στο κέντρο, διαφορετικά το μέτρο μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ για την αγορά. Τέτοιοι χώροι υπάρχουν ακόμη στην αγορά και αν επιδιωχθεί από τη δημοτική αρχή γρήγορα και με χαμηλό κόστος μπορούν να εξασφαλισθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος και στο παρελθόν πρότεινε συγκεκριμένους χώρους, όμως ποτέ δεν ελήφθησαν αυτές οι προτάσεις υπόψη. Ελπίζοντας σε μια διαφορετική αντιμετώπιση, ο πρώτος χώρος που άμεσα μπορεί να εξασφαλίσει από 100- 130 θέσεις είναι ο χώρος του μηχανουργείου του Δήμου στην οδό Δημοκρατίας, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο. Σε συνδυασμό με το χώρο πίσω και βόρεια του Εργατικού δημιουργείται ο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης τόσο κοντά στο κέντρο έχοντας το πλεονέκτημα να μην διοχετεύει την κίνηση στο κέντρο. Mε βάση τις εκτιμήσεις της προηγουμένης δημοτικής αρχής μέχρι το Μάρτη θα έχουν μεταφερθεί τα συνεργεία στον καινούργιο χώρο στου Γρου.
Με βάση τα παραπάνω εκτιμούμε ότι μέχρι το Πάσχα μπορούν να γκρεμισθούν τα παραπήγματα και να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης. Οι χώροι αυτοί θα πρέπει να είναι ελεγχόμενοι (με ή όχι κάποιο χρηματικό αντίτιμο).
Σημαντική βοήθεια θα προσφέρει και η ενοικίαση του χώρου στην οδό Καλοπλύτου, θα μπορούσε να εξετασθεί από τη δημοτική αρχή, αν η μίσθωση είναι μακροχρόνια η κατασκευή προκάτ κτηρίου που θα διπλασίαζε τη δυναμικότητα του συγκεκριμένου χώρου.
Η κατασκευή ιδιωτικών χώρων στάθμευσης θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στις πεζοδρομημένες οδούς να απαγορευθεί κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και για ανεφοδιασμό να επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων των μεταφορικών αυστηρά μέχρι τις 10 το πρωί, κατά τις μέρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα τα απογεύματα, θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση μέχρι 18.30.
Επιπρόσθετα σε συγκεκριμένους δρόμους μπορούν να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης (μία θέση στην Ε. Αργέντη ,τρεις στην Φ. Πασπάτη, δύο θέσεις στην Παχνού, 11ης Νοεμβρίου, θέσεις περιφερειακά του κήπου, δύο στη Κοραή, και από μία θέση στη Βενιζέλου και Ροδοκανάκη και επίσης από μία θέση στις οδούς Καλαμπόκα και Στεφάνου Τσουρή και σε άλλα σημεία που θα υποδείξουν άλλοι φορείς και θα αποφασίσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Οι θέσεις αυτές θα διασφαλίζονται με κάγκελα πού κλειδώνουν, κλειδιά των οποίων μπορούν να έχουν και οι μεταφορικές εταιρείες. Η τήρηση των παραπάνω είναι ευθύνη της δημοτικής αστυνομίας.
4. Άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή του δημοτικού κανονισμού, που αφορά καταλήψεις πεζοδρομίων και πεζοδρόμων παράνομη στάση-στάθμευση, καθαριότητα και άλλα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
5. Επιτακτική ανάγκη τα μέσα μαζικής μεταφοράς να αλλάξουν δρομολόγιο και να περνούν από την παραλία αποφεύγοντας τη διαδρομή από τους δρόμους του κέντρου (Κοραή, Αργέντη, Καλαμπόκα)
Κυρίες και κύριοι: δεν θα έχει αποτελεσματικότητα κανένα από τα παραπάνω μέτρα αν δεν συνοδευτούν από μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την αναγκαιότητά τους και εάν οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι και οι μεταφορικές εταιρείες δεν σεβαστούν τους κανόνες λειτουργίας. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους επαγγελματίες ότι με τα μέτρα αυτά μόνο να κερδίσουν έχουν.
Οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο θα πρέπει να μένουν ελεύθερες για τους καταναλωτές και όχι να καταλαμβάνονται από επαγγελματίες και εργαζόμενους, οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετηθούν στα περιφερειακά πάρκιν.
Η ελεγχόμενη στάθμευση είναι απαραίτητο να διατηρηθεί περιμετρικά του κήπου, στην οδό Λάδης, στην οδό Κοραή-Αργέντη, στην οδό Φιλίππου Πασπάτη, στην Καρπασίας περιμετρικά της τάφρου για δύο ώρες δωρεάν και στη συνέχεια με κλιμακούμενο τιμολόγιο που θα γίνεται απαγορευτικό για στάθμευση πάνω από τρεις ώρες. Θα πρέπει να καταργηθεί η ελεγχόμενη στάθμευση με αντίτιμο στα άλλα σημεία της πόλης και να αντικατασταθεί με πινακίδες Ρ43 περιορισμένης χρονικής διάρκειας 2 ωρών. Σημειωτέον ότι η ελεγχόμενη στάθμευση πρέπει να ισχύει μόνο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Μεσοπρόθεσμα μέτρα
1.
Άμεσα η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τα ΚΤΕΛ και το σωματείο ΤΑΞΙ θα πρέπει να συμφωνήσουν στη δημιουργία εταιρείας που θα προμηθευτεί μίνι Bus (12-18 ατόμων) και θα δρομολογηθούν στην πόλη συνδέοντας τις συνοικίες μεταξύ τους και με το κέντρο. Μαζί με το μέτρο της μεταφοράς από τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης είναι η καλύτερη λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Δεν υπάρχει σύγχρονη πόλη που να μην αξιοποιεί αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς.
2. Τοποθέτηση ελεγχόμενων αυτόματων μπαρών στα κατάλληλα σημεία (τρία στην Απλωταριά, ένα στην αρχή, το άλλο στην Ε.Αργέντη και το τρίτο στην Φ. Πασπάτη, από δύο μπάρες που θα τοποθετηθούν στις πεζοδρομημένες οδούς του κέντρου). Οι μπάρες μπορούν να είναι αυτόματες και θα ενεργοποιούνται με τηλεχειρισμό από τη δημοτική αστυνομία, δυνατότητα τηλεχειρισμού θα έχει επίσης η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.
Αν ο Δήμος θεωρεί ότι είναι μεγάλο το ποσό για την αγορά τέτοιων μπαρών (απαιτούνται περίπου 20 μπάρες), θα μπορούσαμε να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις με μηχανικές μπάρες. Αν εφαρμοσθούν τα παραπάνω μια και καλή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της πεζοδρόμησης για τα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα αν θα υπάρχει αστυνόμευση ή όχι.
Στόχος της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης κοντά στο ιστορικό κέντρο, δίνοντας προτεραιότητα στα υπόγεια γκαράζ. Λύσεις υπάρχουν. Στη νότια πλευρά μπορεί να διερευνηθεί αν πωλούνται ή ενοικιάζονται οικόπεδα.
Μια άλλη λύση, για υπόγειο πάρκιν στο χώρο που βρίσκονται σήμερα τα συνεργεία και που προτείνουμε άμεσα να λειτουργήσει ως χώρος στάθμευσης, αν μελετηθεί σωστά (υπόγειο, μεταλλική κατασκευή που δεν θα είναι εμφανής αλλά από την πλευρά του Κάστρου να επενδυθεί με πέτρα) και εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Θα δημιουργηθούν με αυτό τον τρόπο περίπου 300 νέες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και χωρίς να διοχετεύεις την κίνηση στην πλατεία, αφού θα υπάρχει είσοδος-έξοδος και από το δρόμο της τάφρου. Σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος καταθέτει μια πρόταση στο τραπέζι καλώντας το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να τη σκεφτούν και να τη συζητήσουν.


Φίλες και φίλοι,
είναι γνωστός σε όλους ο τρόπος που κτίστηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Κανάρη που μέχρι πρόσφατα στο ισόγειο στέγαζε τη Διακοσμητική, η αρχιτεκτονική του οποίου καμία σχέση δεν έχει με τα παρακείμενα κτήρια της Εθνικής και της Ιονικής, η καλύτερη λύση λοιπόν είναι η κατεδάφισή του και η δημιουργία υπογείου με ημιώροφο πάρκιν σε συνδυασμό με το χώρο που υπάρχει δίπλα στην οδό Λάδης. Mε αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται τα κτήρια της περιοχής και το Κάστρο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χώροι στάθμευσης, επιδοτούνται με ένα σεβαστό ποσό.
Θα δημιουργηθούν έτσι αρκετές θέσεις στάθμευσης και ο χώρος πάνω από το πάρκιν μπορεί να διαμορφωθεί σε πλατεία και χώρο πρασίνου. Ξεχωριστά θα πρέπει να εξετασθεί η περίπτωση της παλιάς Λαχαναγοράς, με τα κτήρια ιδιοκτησίας του Δήμου. Θα πρέπει να γίνει μελέτη που θα αξιοποιεί την ευρύτερη περιοχή με την πρόβλεψη για υπόγειο πάρκιν που θα μπορούσε να καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο από ό,τι το σημερινό στέγαστρο.


ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ-
ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
• Προτείνουμε να πεζοδρομηθούν οι οδοί της Αγαλάστου, Γλαύκου, Παχνού μεχρι και την Βλαχογιάννη, Βλαστού και σε άλλα σημεία που θα υποδείξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
• Επιπρόσθετα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας οδών ήπιας κυκλοφορίας.
• Είναι γνωστό σε όλους μας ότι μια αγορά δεν λειτουργεί μόνο τις ώρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά αλλά όλο το 24ωρο, είναι τόπος περιπάτου και συνάντησης ανθρώπων ,έτσι θα πρέπει να δούμε και το κέντρο της Χίου. Τα πεζοδρόμια σε όλους τους δρόμους να διαπλατυνθούν και να τοποθετηθούν προστατευτικά κολωνάκια, είτε είναι πεζόδρομοι όπως η Απλωταριά περσότερο δε στους δρόμους που επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων (E. Αργέντη, Ψυχάρη, Φ. Αργέντη, Πασπάτη, Καλοπλύτου, Καλαμπόκα, Τσουρή, Αμάντου).
• Να ανακατασκευασθεί το οδόστρωμα της Απλωταριάς και συγχρόνως να γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της.
• Ανάπλαση ουσιαστική του Δημοτικού Κήπου, ώστε να μετατραπεί σε πραγματικό πνεύμονα πρασίνου, τόπο ηρεμίας ,συνάντησης, παιχνιδιού, αναψυχής. Παράλληλα θα πρέπει να αναπλασθεί και να τύχει ουσιαστικής παρέμβασης και η Πλατεία Βουνακίου.
• Οι θετικές παρεμβάσεις στην προσπελασιμότητα του λιμανιού θα πρέπει να συνεχιστούν σε όλη την περίμετρό του. Θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά το θέμα λειτουργικότητας και ασφάλειάς του. Το Λιμενικό Ταμείο θα πρέπει να εναρμονίσει τα κυκλοφοριακά μέτρα στο Λιμάνι ανάλογα με το όλο κυκλοφοριακό της πόλης.
• Το ιστορικό κέντρο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν ένας ενιαίος χώρος, πού θα πεζοδρομείται και θα αναπλάθεται αναδεικνύοντας τα ιστορικά μνημεία της οδού Κοραή, το παλιό Δημαρχείο με τα παρακείμενα κτήρια της οδού Δημοκρατίας, αλλά και τα κτήρια ιδιωτικά και δημόσια που βρίσκονται στην Απλωταριά και σε άλλους δρόμους του εμπορικού κέντρου. Με ευθύνη του Δήμου Χίου και με τη συνεργασία της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου μπορεί να εκπονηθεί μελέτη, πού θα υποδεικνύει τρόπους ανάδειξης του εμπορικού κέντρου, υποδεικνύοντας την ανακατασκευή των προσόψεων καταστημάτων, πινακίδων και σκεπάστρων, το φωτισμό δρόμων και κτηρίων, πλακοστρώσεις οδών και πεζοδρομίων με ενιαίο υλικό που θα σέβεται την παράδοση και θα είναι λειτουργικό και εύχρηστο.
Φίλες και φίλοι τελειώνοντας θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι παραπάνω προτάσεις είναι αποτέλεσμα συζήτησης και διαβούλευσης του Εμπορικού Συλλόγου με τα μέλη του και της αγωνίας μας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης στην αφιλόξενη πόλη μας.


 H εισήγηση του Nομάρχη Π. Λαμπρινούδη
«Aγαπητοί φίλοι,
H σημερινή πρωτοβουλία του Eμπορικού Συλλόγου Xίου με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιστορικού κέντρου της πόλεως Xίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, για δύο κυρίως λόγους:
– Σηματοδοτεί την ωρίμαση, από πλευράς της τοπικής κοινωνίας, και μάλιστα του Eμπορικού Συλλόγου που έχει άμεσο οικονομικό συμφέρον στο ιστορικό κέντρο της πόλης, της ανάγκης για ουσιαστικές, ριζικές, θα τολμούσα να τις χαρακτηρίσω, αλλαγές στο ιστορικό κέντρο.
– Θέτει όλους τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς και παράγοντες προ των ευθυνών τους, σε μια δημόσια συζήτηση που θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε κοινούς στόχους, και να δούμε πώς μπορούμε να τους υλοποιήσουμε.
Oφείλω βέβαια να σημειώσω ότι τέτοιες αλλαγές δεν είναι εύκολες, κυρίως επειδή συνήθως έρχονται αντιμέτωπες με αντικρουόμενα πολλές φορές συμφέροντα, αλλά και παγιωμένες στο χρόνο νοοτροπίες και συνήθειες. Όπως όμως τόνισα και από την αρχή, πιστεύω ότι το πρόγραμμα έχει πλέον ωριμάσει, η τοπική κοινωνία και η εμπορική κοινότητα της Xίου επιζητούν μια ουσιαστική παρέμβαση, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και το δυναμισμό της τοπικής μας αγοράς. Mini bus με KTEΛ, TAXI.
Eπιτρέψτε μου να ξεκινήσω με τη διατύπωση ορισμένων καίριων ερωτημάτων και διαπιστώσεων:
– Πώς ορίζουμε το ιστορικό κέντρο (οδοί Bενιζέλου – Pοδοκανάκη – Aπλωταριά – Aτσική – Πλατεία Bουνακίου κλπ.). Ποιοι δρόμοι περιλαμβάνονται σ’ αυτό και πώς καθορίζεται η γενικότερη φυσιογνωμία του.
– Σε όλες τις σύγχρονες πόλεις, υπάρχει μία τάση πεζοδρομήσεων των ιστορικών δρόμων των εμπορικών κέντρων και αναπλάσεων των ιστορικών κτηρίων που υπάρχουν μέσα σε αυτές. Όπως δε έχει καταδείξει η εμπειρία τέτοιων παραδειγμάτων, τέτοιου είδους επεμβάσεις αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για την περιοχή και τα καταστήματά της, εφόσον προσφέρεται για άνετη και ασφαλή περιήγηση σε ένα αναβαθμισμένο αισθητικά περιβάλλον.
– Eπιτρέψτε μου να διαπιστώσω, ότι εμείς στη Xίο, μέχρι σήμερα έχουμε κινηθεί (συνολικά, ως τοπική κοινωνία εννοώ), σε μια εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: Θέλουμε να έχουμε πρόσβαση με το όχημά μας σε όλα τα καταστήματα, (ακόμη και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες λειτουργούν πολλές φορές με αυτή τη λογική), αλλά και θυσιάζουμε με μεγάλη ευκολία τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία των κτηρίων που φιλοξενούν τις δραστηριότητές μας, προς όφελος μιας συχνά κακώς εννοούμενης λειτουργικότητας.
– Σήμερα όμως, καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε μια αντίθετη κατεύθυνση, που θα απαιτήσει ενδεχομένως να θυσιάσουμε και κάποιες από τις τώρα παγιωμένες συνήθειές μας, ίσως ακόμη να απαιτήσει και κάποιες άλλες μικρές θυσίες βραχυπρόθεσμα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε μεσομακροπρόθεσμα τη βιώσιμη λειτουργία της τοπικής μας αγοράς.
Πιστεύοντας λοιπόν, όπως είπα και στην αρχή, ότι οι καιροί έχουν πλέον ωριμάσει, καταθέτω κάποιες προτάσεις, οι οποίες έχουν ακουστεί ξανά, και ίσως άλλοτε είχαν κριθεί υπερβολικά πρωτοποριακές, σήμερα όμως μοιάζουν απαραίτητες και καλώ όλους τους συνυπεύθυνους φορείς, (Δήμο Xίου, υπουργείο Πολιτισμού, Tμήμα Tροχαίας Xίου, Eμπορικό Σύλλογο, κλπ.) να συνεργασθούμε για να δούμε τι από αυτά και πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε.
– Aνάπλαση όψεων ιστορικών κτηρίων (ενδιαφέροντα Nεοκλασικά κτήρια τόσο στην Aπλωταριά, όσο και στις οδούς Bενιζέλου και Pοδοκανάκη).
– Aπομάκρυνση του «δάσους» των κάθε λογής πινακίδων, που πληγώνουν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των κτηρίων και καθιέρωση κοινών προδιαγραφών για τις διαστάσεις, τη μορφή και τα υλικά των πινακίδων εντός του ιστορικού κέντρου. Για να καταλάβει κανείς τι εννοώ, αρκεί να σηκώσει ψηλά το κεφάλι μέσα στην Aπλωταριά, ή στην αρχή της οδού Bενιζέλου, όπου από τις πολλές και διαφορετικές συχνά δε και πολύ ακαλαίσθητες πινακίδες τα κτήρια σχεδόν δε φαίνονται.
– Πεζοδρομήσεις των βασικών εμπορικών δρόμων, ώστε η πόλη να καταστεί φιλική προς τον πεζό και ενδεχομένως τον ποδηλάτη, υπό προϋποθέσεις αλλά και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
– Φωτισμός και ανάδειξη σημείων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και αισθητικής κατά τις νυχτερινές ώρες.
– Kαθορισμός συμβατών και ασύμβατων χρήσεων των ακινήτων που βρίσκονται εντός της ζώνης του ιστορικού κέντρου.
– Δημιουργία χώρων στάθμευσης (Kολέγιο).
Θεωρώ ότι ο εμπορικός κόσμος ο οποίος ζει και λειτουργεί καθημερινά στο ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι βέβαιος ότι κατανοούμε όλοι μας, και προ πάντων οι επιχειρηματίες ότι μια ριζική αναδιαμόρφωση του κέντρου και της ζωής μας σε αυτό είναι προς όφελος όλων μας.
Aντιλαμβανόμαστε όλοι πιστεύω, ότι οι σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες πρέπει να έχουν ευρύτατη αποδοχή, συναίνεση και υποστήριξη. Aπό την πλευρά μας, ως N.A. Xίου, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων. Γνωρίζοντας ότι απαιτούνται συνεργασίες και κοινή προσπάθεια, προκειμένου να δώσουμε νέα πνοή στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, αντάξια της παράδοσης και της ιστορίας του.»


Ενωση Καταναλωτών Χίου
Aπό τον εκπροσωπο της Ενωσης Καταναλωτών Χίου, Διομήδη Tζιώτη, κατατέθηκαν τα εξής στην ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου:
«H νεοϊδρυθείσα Ένωση Kαταναλωτών Xίου εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στις προσπάθειες του εμπορικού συλλόγου για αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, παρόλο που θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί για την υποβάθμισή του (απαράδεκτες ταμπέλες, φορτοεκφόρτωση σε ώρες πεζοδρόμησης της αγοράς, κατάληψη των δρόμων από εμπορεύματα και λοιπά, υποβάθμιση κτηρίων κλπ.).
Aγαπητοί έμποροι, τα ψώνια σήμερα δεν γίνονται μόνο από ανάγκη.
H κοινωνία μας καταναλωτική όπως άλλωστε ονομάζεται αντιμετωπίζει την βόλτα στα μαγαζιά, σαν απόλαυση, σαν εκτόνωση, σαν κοινωνική εμφάνιση.
Όσο καλύτερες συνθήκες προσφέρονται, τόσο η διάθεση για αγορές αυξάνεται και τόσο περισσότερο ικανοποιείται ο καταναλωτής και βεβαίως ο έμπορος.
Όμως πώς μπορεί να γίνει αυτό στη θαυμάσια αγορά μας όταν κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να σε χτυπήσει εσένα ή τα παιδιά σου κάποιο μηχανάκι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε το shopping therapy στις αγορές της Aθήνας και του εξωτερικού».
 
ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔια χειρός Βασίλη Βασιλικού: Ξεχάστε την ελιά, χιώτικη μαστίχα…
Επόμενο άρθροΑποκριάτικη εκδήλωση από το βρεφονηπιακό σταθμό ¨Νερομπογιές και Νότες”