Αρχική Πολιτισμός Συλλυπητήρια Περιφέρειας Β. Αιγαίου για το θάνατο της Αλίς Τεριάντ

Συλλυπητήρια Περιφέρειας Β. Αιγαίου για το θάνατο της Αλίς Τεριάντ

8

 Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Αλίς Τεριάντ εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας, ο οποίος δήλωσε:
«Η Αλίς Τεριάντ τίμησε με το έργο της και την προσφορά της, τη Λέσβο και την Ελλάδα. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που αγάπησε το γενέθλιο τόπο του άνδρα της, σπουδαίου Τεχνοκριτικού Στρατή Ελευθεριάδη Τεριάντ, και υπήρξε συνεχιστής του έργου του… Μετά το θάνατο του συζύγου της στήριξε ηθικά και υλικά το Μουσείο Θεοφίλου και το Μουσείο Τεριάντ και την ευχαριστούμε για αυτό. Καταλυτική υπήρξε η παρουσία της στην πορεία του Μουσείου Τεριάντ και για αυτό δικαίως τιμήθηκε τόσο από την χώρα της τη Γαλλία και συγκεκριμένα με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, όσο και από το Υπουργείο Αιγαίου και το Δήμο Μυτιλήνης. Με συνέπεια και ήθος συνέχισε το έργο του συζύγου της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε ένδειξη πένθους, αποφάσισε να παραμείνει την Τετάρτη 7/2, ημέρα της Κηδείας της, κλειστό το Μουσείο Τεριάντ, να αποστείλει στεφάνι στην μνήμη της και να παραστεί στην Κηδεία της, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας μας, ο Διευθυντής του Μουσείου Τεριάντ, κ. Κώστας Μανιατόπουλος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣπάταλα ενεργειακά σπίτια
Επόμενο άρθροΟινούσσες: Μουσική παράσταση με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί»