Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Το 1ο ΤΕΕ βλέπει ακύρωση έργου κτηρίου ΤΕΕ αν προχωρήσει κτήριο για...

Το 1ο ΤΕΕ βλέπει ακύρωση έργου κτηρίου ΤΕΕ αν προχωρήσει κτήριο για Λύκειο στα βόρεια της πόλης…

3

 Το παρακάτω ψήφισμα εξέδωσε η Διεύθυνση του 1ου Eπαγγελματικού Λυκείου Χίου που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο.

Επειδή έχουμε προβάλει τις θέσεις των φορέων που ζητούν τη μεταστέγαση Ενιαίου Λυκείου στο βόρειο τμήμα της πόλης Χίου, δεν μπαίνει από πουθενά ζήτημα να γίνει ενιαίο λύκειο και όχι κτήριο ΤΕΕ. Ας μη μπερδεύονται πολιτικάντικα τα πράγματα και ας μην θεωρείται ότι μια περιοχή δεν πρέπει να διεκδικεί γιατί ακόμα δεν έχει γίνει ένα άλλο έργο που χρόνια συζητείται.

Να θυμίσουμε εξάλλου ότι η δευτεροβάθμια Τεχνική εκπαίδευση είχε ένα πολύ καλό “σπίτι” στο πρώην Πολυκλαδικό αλλά οι αλλαγές στα συστήματα παιδείας το μετέτρεψαν σε … ενιαίο…
Το ψήφισμα έχει ως εξής:

 

«Με έκπληξη παρακολουθούμε μια προσπάθεια ακύρωσης της κατασκευής Σχολικού Συγκροτήματος για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Είναι μια υπόσχεση της Χιακής κοινωνίας και των φορέων της, η οποία παραμένει μετέωρη εδώ και μια εικοσαετία: Η στέγαση της ΤΕΕ σε σύγχρονο σχολικό συγκρότημα με εγκαταστάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις για την πρέπουσα μαθησιακή διαδικασία.
Είναι ίσως θεμιτή η προσπάθεια των κατοίκων των βορείων συνοικιών της πόλης μας για την ανέγερση διδακτηρίου που θα στεγάσει Λύκειο σ’ αυτή την περιοχή. Όμως το να τοποθετείται το πρόβλημα αυτό σε αντιδιαστολή με την κατασκευή συγκροτήματος για την ΤΕΕ θεωρούμε ότι δεν είναι θεμιτό.
Καλούμε τη Χιακή κοινωνία να μη βάζει ψευτοδιλήμματα όσον αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Καλούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της κρατώντας τις προτεραιότητες που έχει η ίδια βάλει, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Χιακής κοινωνίας και των μαζικών φορέων της.
Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή, γνωρίζοντας την ταλαιπωρία που έχει υποστεί η ΤΕΕ στη Χίο, να συνδράμει τη Νομαρχία ώστε να βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Καλούμε τέλος τους μαζικούς φορείς να αναγνωρίσουν το πρόβλημα στέγασης της ΤΕΕ και να πάρουν θέσει απέναντί του.
Επιτέλους, πρέπει η Χίος να κατανοήσει ότι έχει ανάγκη την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, έχει ανάγκη από σύγχρονο εκπαιδευτήριο, για το καλό των παιδιών της. Τα παιδιά που φοιτούν στην ΤΕΕ είναι κι αυτά παιδιά της ίδιας κοινωνίας κι όχι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Τέλος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε θεμιτό μέσο για την επίτευξη του σκοπού μας, πέρα από κοινωνικούς αποκλεισμούς και πάντα αντίθετοι σε υφέρπουσες «ρατσιστικές» συμπεριφορές.»