Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αρχαιολόγοι βρήκαν τους προϊστορικούς Ρωμαίο και Ιουλιέτα, του Τάσου Σαραντή

Αρχαιολόγοι βρήκαν τους προϊστορικούς Ρωμαίο και Ιουλιέτα, του Τάσου Σαραντή

24

 
Εμειναν αγκαλιασμένοι για περισσότερα από 5.000 χρόνια και τους έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο σκελετούς που θάφτηκαν αγκαλιασμένοι περίπου 5.000 έως 6.000 χρόνια πριν κατά τη νεολιθική περίοδο.


Οι σκελετοί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής 25 μίλια νότια της Βερόνα, της ρομαντικής πόλης όπου ο Σέξπιρ περιέγραψε τη ρομανντική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.


Οι προϊστορικοί εραστές είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα οι οποίοι θεωρείται ότι πέθαναν νέοι, δεδομένου ότι τα δόντια τους είναι άθικτα. Οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι δηλώνουν έκπληκτοι. «Δεν υπάρχει καμία αναφορά για διπλούς ενταφιασμούς κατά τη νεολιθική περίοδο, πόσο μάλλον δύο ανθρώπων που είναι αγκαλιασμένοι» δήλωσε η αρχαιολόγος Ελενα Μενότι, επικεφαλής της ανασκαφής.


«Πρέπει να ομολογήσω ότι όταν τους ανακαλύψαμε συγκινηθήκαμε πολύ. Κάνω αυτή τη δουλειά 25 χρόνια. Εχω πραγματοποιήσει ανασκαφές στην Πομπηϊα και σε όλες τις διάσημες περιοχές. Αλλά ποτέ δεν έχω αισθανθεί έτσι» εξομολογήθηκε η ίδια.


Πλέον, οι αρχαιολόγοι θα προσπαθήσουν να καθορίσουν την ηλικία του ζεύγους κατά τη στιγμή του θανάτου καθώς και πριν από πόσα χρόνια είχαν θαφτεί.


του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 8/2/2007 

Διαφήμιση