Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Σκούφαλος: ποιος θα απαντήσει πως “έφυγε” ο Στρατής Πίτας;

Μάρκος Σκούφαλος: ποιος θα απαντήσει πως “έφυγε” ο Στρατής Πίτας;

32

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗ ΠΙΤΑ
Έφυγε ο Στρατής.


Αναπάντεχα, απρόσμενα, αιφνιδιαστικά. Από γαστρορραγία το σωτήριο έτος 2007. Χωρίς σε ένα ολόκληρο νοσοκομείο Χίου που νοσηλευόταν να μπορέσουν κάνουν κάτι. Δεν είμαι γιατρός, ούτε ανήκω σ’ αυτούς που εύκολα ρίχνουν ευθύνες σε κάποιους.
 Για μένα όμως αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν ένας αριθμός πρωτοκόλλου εισαγωγής σε μια κλινική. Για μένα ήταν ξάδερφος-ο αξάς όπως με φώναζε- φίλος, αδερφός συμπάσχων. Από μικρός ορφάνεψε από πατέρα κι έμεινε με τη μάνα του, στην εφηβεία έχασε το μεγάλο του αδερφό το Δήμο κι έμεινε με το Κηρυκό, παντρεύτηκε κι έκανε το κοριτσάκι του την Ιωάννα, αλλά η ειμαρμένη τον στόχεψε και πάλι. Χάνει τη γυναίκα του και στην ουσία μένει ο προστάτης του παιδιού του και της χαροκαμένης μάνας του. Ο πόνος μεγάλος κι αβάσταχτος για πολλούς από μας, ωστόσο κι ορθολογισμός δε σε αφήνει να ησυχάσεις.
Γιατί χάθηκε τόσο άδικα; Γιατί αφέθηκε κρίσιμος χρόνος να κυλά; Γιατί ψάχνανε αίμα Α θετικό λες και ήταν σπάνια ομάδα; Άραγε τον εξέτασε γαστρεντερολόγος; Αν ναι τι διαπίστωσε; Αν όχι γιατί δεν εξετάστηκε;
Ποιος θα απαντήσει σε όλα αυτά; Ποιος θα ανοίξει το βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου να δει ότι δεν εισήχθη ένας αριθμός, αλλά ο Στρατής ο Πίτας, ο Στρατής μας.
Ποιος θα απαντήσει σε τελική ανάλυση στο κοριτσάκι του ότι ο μπαμπάς έφυγε γιατί τον πρόδωσε ο οργανισμός του, η φύση του και όχι η ανθρώπινη αδιαφορία και αναλγησία;
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ