Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Φοιτητική καταγγελία για καταπάτηση ασύλου

Φοιτητική καταγγελία για καταπάτηση ασύλου

41

{fnc titlos}


 


 Για αστυνομοκρατία και καταπάτηση του φοιτητικού ασύλου καταγγέλουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ναυτιλίας, Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με αυτήν αστυνομικά όργανα παραβίασαν το πανεπιστημιακό άσυλο, στο Καρράδειο κτίριο, όταν στις 7 Οκτωβρίου πραγματοποιούσαν το πάρτι υποδοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές.
Κάνοντας λόγο για «κλίμα τρομολαγνείας που επικρατεί και που πρέπει να κυττάμε πάνω από τον ώμο μας» οι φοιτητές τονίζουν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας. «Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ανταλλαγή απόψεων βρίσκεται σε κίνδυνο για αυτό και δεν εφησυχάζουμε», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Αναφορά γίνεται και σε άλλα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η καταπάτηση του φοιτητικού ασύλου την περίοδο που είχε επισκεφθεί τη Χίο ο Πρωθυπουργός (φώτο από την κινητοποίηση). Παράλληλα καταγγέλουν την καθημερινή πρακτική των αστυνομικών οργάνων που εξαντλώντας όλη την ασυτηρότητά τους, πραγματοποιούν προσαγωγές στο τμήμα και γδυσίματα για εξακρίβωση στοιχείων.
Η φοιτητική κονότητα στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι αν και είναι γνωστά τα στοιχεία των δύο αστυνομικών υπαλλήλων δεν πρόκειται να κινηθούν νομικά εναντίον τους ή να δημοσιεύσουν τα ονόματά τους, αφού στόχος τους είναι ο ηθικός αυτουργός, που δεν είναι άλλος από την Κυβερνητική πολιτική.
«Τα γεγονότα αυτά -τονίζουν- αποτελούν κομμάτι συγκεκριμένης πολιτικής κύριος εκφραστής της οποίας είναι η Κυβέρνηση. Στόχος της είναι η χειραγώγηση του φοιτητικού κινήματος και η ανατροπή του σε ρομποτοποιημένο σύστημα αφομοίωσης αναμασημένης γνώσης».
Οι φοιτητές έχουν προχωρήσει στη σύσταση εξαμελούς επιτροπής και από τα τρία τμήματα του Πανεπιστημίου που εδρεύουν στη Χίο, και αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου.
Πάντως στελέχη του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων στο νησί μας δήλωσαν άγνοια του θέματος, αν και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, λέγοντας ότι επρόκειτο απλά για μια σύσταση των αστυνομικών οργάνων που είχαν δυνατά τη μουσική. καταδικάζοντας παράλληλα την περίπτωση τρομολαγνίας 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘεατρική… ‘Ανοιξη στη Λέσβο
Επόμενο άρθροΑκατάλληλες ώρες προπόνησης για Τεχνική Κολύμβηση