Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Μουσική: Το “ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ” ερμηνεύει η Μαρία Σουλτάτου

Μουσική: Το “ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ” ερμηνεύει η Μαρία Σουλτάτου

17

 ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Με  τη MΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ
ΣΤΙΧΟΙ : Ηλία Κατσούλη , Νίκου Παπακώστα ,Φλώρας Αποστολοπούλου , Γιώργου Ηρακλέους και Δέσποινας Ιωαννίδου.


Ο συνθέτης Νίκος Παπακώστας , μετά από χρόνια παρουσίας στη Διεθνή Μουσική Σκηνή , επανέρχεται στην Ελληνική δισκογραφία με  τον ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ , τον αντικειμενικά καλύτερο δίσκο του , που ξεπερνά σε ωριμότητα και έμπνευση κάθε προηγούμενη δισκογραφική του προσπάθεια.


Με βαθιά γνώση της Ελληνικής μουσικής και πολυρυθμία , που τονίζεται από την έντονη και μελετημένη παρουσία παραδοσιακών κρουστών και αυθεντικών λαϊκών οργάνων , ο Νίκος Παπακώστας ακολουθεί τη δική του πορεία στους λαϊκούς δρόμους αγγίζοντας αυτούς, που έστω ρομαντικά , εξακολουθούν να αγαπούν και να σέβονται το Ελληνικό τραγούδι .


Τους στίχους έχουν γράψει οι κ.κ  Ηλίας Κατσούλης , Φλώρα Αποστολοπούλου , Γιώργος Ηρακλέους , Δέσποινα  Ιωαννίδου αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης.


Τον ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ερμηνεύει η Μαρία Σουλτάτου , μια πραγματικά σημαντική παρουσία στο χώρο του Ελληνικού τραγουδιού , που έγινε γνωστή από τη μακρόχρονη συνεργασία της με μεγάλους Έλληνες συνθέτες , όπως οι Μίκης Θεοδωράκης ,Σταύρος Ξαρχάκος, Χριστόδουλος  Χάλαρης , Χρήστος Λεοντής κ.α. καθώς και τις εκατοντάδες συναυλίες αλλά και τις θεατρικές εμφανίσεις της σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Η ερμηνεία της, υπέροχα λιτή και απέριττη , δωρική , δίνει την αληθινή  διάσταση του μουσικού αυτού έργου και καταφέρνει να γίνει η πραγματική φωνή του Νίκου Παπακώστα και των  συνδημιουργών – στιχουργών   του ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ. Μια φωνή που γίνεται αέρας ,για να σε ταξιδέψει γαλήνια σε παράξενους μυστικούς κόσμους της δικής μας  Ανατολής , σε μουσικούς δρόμους δύσκολους και ρυθμούς ξεχασμένους  χωρίς κραυγές , χωρίς βελτιωτικές τεχνικές επεμβάσεις και παραμορφωτικά κουρδίσματα . Μια φωνή  που προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την αρμονική  και αυτοδύναμη συνύπαρξη της μουσικής και του λόγου και αποδεικνύει , ότι οι ρίζες της παράδοσης  δεν είναι μουσειακό και ανέγγιχτο έκθεμα , αλλά ζωντανό και εξελίξιμο είδος , που πολλά έχει να προσφέρει στον πολιτισμό αυτού του τόπου.


Μια μεγάλη ορχήστρα αυθεντικών παραδοσιακών οργάνων , παιγμένα με μεράκι και τέχνη από πραγματικά καταξιωμένους μουσικούς , στηρίζει άξια την παραγωγή , ενώ η εξαιρετικά επιμελημένη της έκδοση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την Ανεξάρτητη Ελληνική Δισκογραφία , που φαίνεται να παραμένει  ζωντανό και δημιουργικό κύτταρο ,  για την διατήρηση και την προώθηση της Ελληνικής μουσικής.


       Ο δίσκος είναι μια παραγωγή της ανεξάρτητης  ΠΑΝ RECORDS και διανέμεται από την  ΚΙΝΗΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέες κάρτες στάθμευσης των 50 λεπτών από το Δ. Χίου
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: Τα παιδιά της χορωδίας