Αρχική Απόψεις Aρθρα Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: για την Ημέρα της Γυναίκας

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: για την Ημέρα της Γυναίκας

6


Η ισότητα ανδρών και γυναικών  αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και ως τέτοιο μας αφορά όλους. Σήμερα που παγκοσμίως  γιορτάζεται η μέρα της Γυναίκας το μήνυμα  που έδωσαν  εδώ και 150 χρόνια οι εργάτριες στο Σικάγο παραμένει περισσότερο  επίκαιρο από ποτέ.


Οι γυναίκες  εξακολουθούν να καταπιέζονται , να μαστίζονται  από ανεργία , να δουλεύουν ,αυτές που εξασφάλισαν εργασία , διπλά , τόσο στο σπίτι όσο και στους χώρους δουλειάς., να προσφέρουν συνεχώς και να μην αναγνωρίζονται. Η ανισότητα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών, η άνιση επαγγελματική ανέλιξη, η δυσπιστία απέναντι σε γυναίκες σε κέντρα εξουσίας αποτελούν λίγα μόνο από τα θέματα που πρέπει να απασχολούν στο συνεχή αγώνα προς την κατάκτηση της ισότητα.


Η ισότιμη μεταχείριση  βρίσκεται μόνο στα χαρτιά  και το χάσμα βαθαίνει όλο και περισσότερο τώρα που οι εργασιακές σχέσεις  του συνόλου των εργαζομένων  βρίσκονται υπό αμφισβήτηση  και οδηγούμαστε προς νέο μεσαίωνα , με μισθούς που δεν μπορούν  να ανταποκριθούν στις ανάγκες  της ζωής μας , και με το ασφαλιστικό  που τινάζεται στον αέρα  και στον ορίζοντα  διαφαίνεται συνταξιοδότηση στα  65  και πλέον χρόνια, γεγονός που θα οδηγήσει τις γυναίκες  σε ακόμα χειρότερη θέση , προσπαθώντας να συνδυάσουν  εργασία με όλες τις μορφές που σήμερα εμφανίζονται (συμβάσεις, ελαστικά ωράρια, ημιαπασχόληση ) και οικογένεια  σε μια κοινωνία ήδη εχθρική  και καταπιεστική.


Γι αυτό οι αγώνες  θα πρέπει να αποκτήσουν  νέα δυναμική  και να μην σταματήσουν οι διεκδικήσεις  για κοινωνικό κράτος πρόνοιας  υπέρ  της γυναίκας, για καλύτερες συνθήκες δουλειάς για καλύτερη μόρφωση για ελεύθερο χρόνο , για μια καλύτερη ζωή.


Ο αγώνας των γυναικών κάθε ηλικίας , της μαθήτριας, φοιτήτριας, εργάτριας, υπαλλήλου, νοικοκυράς , συνταξιούχου  ,  δεν σταματά , ούτε εξαντλείται  στα λαμπερά σελοφάν και δεν καλύπτεται πίσω  από λαμπερές εικόνες , φώτα και λουλούδια , όπως μεγάλο μέρος των ΜΜΕ εμφανίζει σήμερα για να καλύψει   την φτώχια  την εκμετάλλευση  την ανισότιμη μεταχείριση .


Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης