Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία: η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης αρμόδια για το θέμα των παρελάσεων

Αγωνιστική Πρωτοβουλία: η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης αρμόδια για το θέμα των παρελάσεων

19


 

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης με αφορμή το θέμα των παρελάσεων που έχει τεθεί από κάποιους συμπολίτες μας  έχει να δηλώσει τα εξής:

Σε μια περίοδο με οξυμένα τα προβλήματα παιδείας και τα σοβαρά προβλήματα που συγκλονίζουν το Δήμο ένα τέτοιο θέμα  θα επιβαρύνει περισσότερο την όλη κατάσταση. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια  τα κίνητρα τους που σκοπό έχουν την διαφύλαξη των εθιμικών στοιχείων της πόλης μας και την διαφύλαξη της κληρονομιάς μας. Θεωρούμε ότι στα πλαίσια αυτά η καθορισμένη δοξολογία που είθισται να λαμβάνει χώρα στον καθεδρικό Ναό θα πρέπει να γίνεται με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια  που θα τιμά και θα αναβαθμίζει το νόημα των Εθνικών Γιορτών . Όμως το θέμα είχε τεθεί  και υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο είχε αποφασισθεί η μεταφορά των παρελάσεων στη Δημαρχία.


Αρμόδια  για να επαναφέρει το ζήτημα είναι η Δημοτική Αρχή μέσα από  διάλογο με τους Συλλόγους Γονέων και φορείς της τοπικής μας κοινωνίας γιατί οπωσδήποτε θα πρέπει να αποφευχθούν οι τοπικιστικές διενέξεις. Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον συμφωνήσουν όλοι, Δ.Α. , και τοπική κοινωνία, εμείς δε  θα είμαστε αντίθετοι στην  όποια απόφαση.


Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης