Αρχική Ομογένεια Ελένη Γεραζούνη: Στη μνήμη του Αιδεσιμότατου Δημητρίου Καββάδα

Ελένη Γεραζούνη: Στη μνήμη του Αιδεσιμότατου Δημητρίου Καββάδα

74

 ELENI GERAZOUNIS
460 COLEBROOK DR
TROY, MI 48083 U.S.A


 


Στις 26 Φεβρουαριου, 2007 εφυγε απο κοντα μας ο Αιδ. Δημητριος Καββαδας, υιος του αειμνηστου Στεφανου Καββαδα.


Ο πατηρ Δ. Καββαδας ητο ο δραστηριοτερος ιερεας στην περιοχη του Ντητροιτ, στο Μισιγκαν των Ηνωμενων Πολιτειων. Δια 40 περιπου χρονια Ιερευς στην κοινοτητα της Κοιμησεως Της Θεοτοκου, ξεκινησε την ενορια του με 400 οικογενειες και κατεληξε με 1200 οικογενειες. Το εργο του τεραστιο και η συμμετοχη του στην προοδο και αναγνωριση της Ελληνικης κοινοτητος στην ξενη τουτη χωρα, αδιακοπη.
     Παρ’ολα τα τραγικα γεγονοτα που αντιμετωπισε σαν πατερας, δεν σταματησε ουτε λεπτο να συντρεχει τον συνανθρωπο του, να ειναι παντα παρων στην αναγκη του.
     Ανθρωπος με πολυ μορφωση, με πολυ αγαπη, με πολυ ανθρωπια. Ακουραστος ηγετης στην Εκκλησια, στην φιλανθρωπια, στο ελληνικο σχολειο, στην ελληνικη παροικια.
     Η μεγαλυτερη αγαπη της ζωης του η ΧΙΟΣ μας. Δια σειρα ετων οργανωνε εκδρομες στην Ελλαδα τις οποιες συνοδευε ο ιδιος, ξεκινωντας παντα απο την Χιο. Ηταν χαρα του να βρισκετε με συμπατριωτες και να μιλουν στην χιωτικη διαλεκτο.
     Δια τον ελληνισμο του Ντητροιτ η απωλεια ειναι μεγαλη, οσο και για την Πρεσβυτερα Ροδοθεα, τα παιδια του Ιφιγενεια και Ιωαννη και τα τεσσερα εγγονια του.
     Ας ειναι ελεφρο το χωμα της δευτερης πατριδας του που τον σκεπαζει.


 


                                          Ελενη Μαυρογεωργη – Γεραζουνη
                               ( Επιτιμος προεδρος Χιακου συλλογου Ντητροιτ)