Αρχική Νέα Τοπικά ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η ελληνική ναυτιλία υπεύθυνη δύναμη

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η ελληνική ναυτιλία υπεύθυνη δύναμη

27

 Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος επίτροπος Μεταφορών Jacques Barrot, (αριστερά) με τον ΥΕΝ Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Ηλία Σιωνίδη, στη χθεσινή εκδήλωση για την «Ημέρα του Ελληνικού Εμπορικού Nαυτικού».
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ είναι η πιο υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με την επιβράβευση αυτή, προσπάθησε χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για τις Μεταφορές Jacques Barrot να κατευνάσει τις αντιδράσεις της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας στις διάφορες μεμονωμένες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ε.Ε. για θέματα ασφαλούς ναυσιπλοΐας αλλά και της γενικότερης στάσης που τηρεί απέναντι στη ναυτιλιακή βιομηχανία.


Τα κρίσιμα θέματα που αποτελούν την «πέτρα του σκανδάλου» στις σχέσεις της ελληνικής και όχι μόνο ναυτιλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Barrot δεν μπήκαν «κάτω από το χαλί» στη χθεσινή εκδήλωση τιμής του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, που οργάνωσε το Ναυτικό Επιμελητήριο.


Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Νίκος Ευθυμίου διατύπωσε με ευθύτητα την ελληνικές θέσεις, ενώ ο κ. Barott αφού δήλωσε ότι κατανοεί το «πάθος» των Ελλήνων για τη ναυτιλία, το οποίο οφείλεται στο μέγεθός της αλλά και στη μεγάλη παράδοση της χώρας μας στο συγκεκριμένο κλάδο, στη συνέχεια υπεραμύνθηκε των θέσεών του για το ρόλο της Ε.Ε. στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).


Ο κ. Ευθυμίου δεν αρκέστηκε σε έναν «εορταστικό λόγο». Βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει την οπτική γωνία από την οποία αντιμετωπίζει διαπραγματευτικά τα θέματα της ναυτιλίας η χώρα μας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η χώρα μας από το 1981 αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όπως για τη Γαλλία είναι αδιαπραγμάτευτος ο Αγροτικός Τομέας, για τη Γερμανία η Βαριά Βιομηχανία, για το Ηνωμένο Βασίλειο ο τομέας των υπηρεσιών, έτσι και για την Ελλάδα είναι ο τομέας της Ναυτιλίας» τόνισε ο κ. Ευθυμίου απευθυνόμενος στο Γάλλο Επίτροπο.


Δεν παρέλειψε να επισημάνει βέβαια ότι οι Ελληνες εφοπλιστές από το 1992, όταν πρωτοδιατυπώθηκε το αίτημα της «Ποιοτικής Ναυτιλίας», ήταν από τους πρώτους που το υιοθέτησαν, και τα επόμενα χρόνια από τους πρώτους πάλι που έσπευσαν να το κάνουν πράξη, τουλάχιστον στον τομέα της δικής τους ευθύνης. «Στράφηκαν λοιπόν, συνέχισε, με αποφασιστικότητα και τόλμη στα ναυπηγεία από τα οποία ένας ολόκληρος στόλος πλοίων νέας γενιάς, θα περιέλθει την τελευταία κυρίως, πενταετία, στη διαχείρισή τους. Και συγχρόνως προχώρησαν στον εκσυγχρονισμό της όλης διαδικασίας και συντήρησης των εν λειτουργία πλοίων τους στη βάση των σημερινών απαιτήσεων».


Αντιθέτως ο πρόεδρος της ΕΕΕ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εικόνα που εμφανίζουν οι άλλες συνιστώσες της «ποιοτικής ναυτιλίας» που δεν βρίσκονται στα όρια της ευθύνης του εφοπλιστή, αλλά στο επίκεντρο κρατικών και διακρατικών πολιτικών. Οπως χαρακτηριστικά είπε, καθυστερεί η αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος που είναι η παραγωγή ικανού δυναμικού για τη στελέχωση των πλοίων. Τα άρτια καταρτισμένα στελέχη για τη ναυτιλία αριθμητικά και ποιοτικά, βρίσκονται «εν ανεπαρκεία» στις ημέρες μας τόνισε.


Επίσης σε ό,τι αφορά στη περιβαλλοντικώς ασφαλή ναυσιπλοΐα, τόνισε ότι και οι κανονισμοί αλλά και τα προληπτικά μέτρα για υπεύθυνη, παραγωγική και αβλαβή διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι απολύτως αναγκαία, όταν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως, να θεσπίζονται, από υπερεθνικό οργανισμό και όχι από περιφερειακά και συχνά αλληλοσυγκρουόμενα κέντρα εξουσίας και υπογράμμισε ότι μόνο ο IMO, ο διακρατικός ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, έχει το κύρος και τη γνώση για μία τόσο σοβαρή υπόθεση.


Ο κ. Γιώργος Γράτσος


Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Γιώργος Γράτσος, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν επιδοθεί σε σημαντική ανανέωση του στόλου τους και υπογράμμισε ότι η Ελλάς πρώτη από όλες τις χώρες τάχθηκε υπέρ των καλά κατασκευασμένων πλοίων προωθώντας στον ΙΜΟ το 2002 την ιδέα των Goal based Standards, ώστε η διεθνής κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της. Επίσης ζήτησε να επανεξετασθεί το θέμα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τα πλοία, καθώς, όπως σημείωσε, τα πλοία ενώ μεταφέρουν το 90% του παγκόσμιου εμπορίου εκπέμπουν μόνο το 1,4% των παγκοσμίων ρύπων.


Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης


Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει το ρόλο της εμπορικής ναυτιλίας για τη χώρα μας και θεωρεί ως αναπόσπαστα και εξίσου σημαντικά συστατικά της τόσο το ελληνικό πλοίο όσο και τον Ελληνα επαγγελματία ναυτικό, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. Το ΥΕΝ, πρόσθεσε, στηρίζει κάθε προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας. Η διεθνής ναυτιλία προάγεται, πρόσθεσε ο υπουργός, όταν οι σημαντικές γι’ αυτήν αποφάσεις λαμβάνονται και υιοθετούνται μετά από επαρκή μελέτη και αξιοποίηση της εμπειρίας από τους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς και εφαρμόζονται ομοιόμορφα και ενιαία από όλα τα κράτη της διεθνούς κοινότητας.


Ο κ. Χρήστος Παπουτσής


Στο χαιρετισμό του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στον τομέα της Εμπορικής Ναυτιλίας η Ελλάδα είναι παγκόσμια υπερδύναμη με απόλυτη αναγνώριση και κύρος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.


Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Παυλίδης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευεγνίδου που φιλοξένησε την εκδήλωση κ. Λεωνίδας-Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο πρόεδρος της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς. Το συντονιστικό ρόλο είχε ο κ. Γιάννης Πλατσιδάκης, ενώ την επιβατηγό ναυτιλία εκπροσώπησε ο κ. Περικλής Παναγόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΕΝ.


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 31/3/2007