Αρχική Νέα Τοπικά Δίποδα…, έκαναν “παιχνίδι” σκύλο…

Δίποδα…, έκαναν “παιχνίδι” σκύλο…

8

Η ιστορία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στις 12/4/2007, επανήλθε όμως στην επικαιρότητα την περασμένη Παρασκευή 20 Απριλίου από τη χιώτικη εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ που δημοσίευεσε και φωτογραφίες του τραυματισμένου σκύλου…
Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ: 

 

 Χίος

Δίποδα…


Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ


Μια απίστευτη ιστορία φρίκης με θύμα ένα σκύλο, ηλικίας 2 το πολύ 3 χρόνων, έχει αναστατώσει τις τελευταίες ημέρες φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους σε όλο τον κόσμο και έχει επιβεβαιώσει -για πολλοστή φορά- πως η έννοια πολιτισμός είναι άγνωστη για κάποιους συμπατριώτες μας.


Οσα συνέβησαν τη Μεγάλη Πέμπτη, κοντά στο κέντρο της Χίου, δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους. Ανθρώπινα κτήνη έδεσαν βεγγαλικά στην κοιλιά του τετράποδου και στη συνέχεια τα πυροδότησαν, με αποτέλεσμα να εκραγούν και να το τραυματίσουν σοβαρά.


Για καλή τύχη του ζώου, ένας από όσους συνάντησαν το σκύλο που αιμορραγούσε, τηλεφώνησε στην υπεύθυνη του φιλοζωικού σωματείου και της είπε ότι «είχε τραυματιστεί». Η Κάρλι Πρόβεν-Πολίτη πήρε το αυτοκίνητό της και έτρεξε να βρει το χτυπημένο ζώο, νομίζοντας ότι είχε τραυματιστεί από αυτοκίνητο. Μισή ώρα μετά, όταν ιδιώτης κτηνίατρος -άνοιξε προς τιμήν του το ιατρείο του- και εξέτασε το ζώο, διαπίστωσε έκπληκτος ότι στο σώμα του άτυχου ζώου υπήρχαν υπολείμματα από βεγγαλικό.


«Χρειάστηκαν 40 ράμματα. Το ζώο αιμορραγούσε και ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Ο κτηνίατρος το παρακολουθεί στενά, ενώ θα χρειαστεί να πάρει αντιβίωση για 50 ημέρες, για να γίνει καλά», περιγράφει στην «Ε» η κ. Πρόβεν-Πολίτη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 12/04/2007