Αρχική Green Life Διαδρομές CHIOS ECHO, παρουσίαση του Οδηγού Ακουστικής Περιήγησης

CHIOS ECHO, παρουσίαση του Οδηγού Ακουστικής Περιήγησης

8

CHIOS ECHO Οδηγός Ακουστικής Περιήγησης,
ο ηλεκτρονικός σύντροφος του επισκέπτη της Χίου


 Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Χίου κάνει την παρθενική του εμφάνιση ο νέος τρόπος επαφής των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών  μας με τα μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού.
 Την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα οι τοπικές αρχές και  ο τουριστικός κόσμος μαζί με κάθε ενδιαφερόμενο θα έχουν τη δυνατότητα πρώτης γνωριμίας με τον Οδηγό Ακουστικής Περιήγησης που θα λειτουργεί από φέτος σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος της Χίου.
 Με την παροχή της υπηρεσίας αυτής η Χίος τοποθετείται στην πρωτοπορία των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας στοχεύοντας τολμηρά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών αξιοποιώντας τη συσσωρεμένη γνώση και εμπειρία για την ανάδειξη των μοναδικών της ιστορικών συνόλων, μνημείων, και οικισμών.
 Η Ακουστική Περιήγηση με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων και εξοπλισμού θα παρέχεται αρχικά σε τρεις γλώσσες  με ήδη προγραμματισμένη την επέκταση σε τρείς επιπλέον, εμπλουτίζοντας καθοριστικά τις διαδικασίες υποστήριξης των πόλων έλξης ενδιαφέροντος του νησιού.


   Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν:
   ο κ. Χ. Αντωνιάδης, Πολιτικός Μηχανικός  Δ΄ ΕΠΚΑ, Δημ. Σύμβουλος Δ. Ναυπλίου, μέλος Δ.Σ. ΔΕΠΑΝ, μεταφέροντας σχετικές εμπειρίες από το Ναύπλιο
   ο κ. Θωμάς Καραμουσλής, διπλωματούχος ξεναγός – ερευνητής, αναπτύσσοντας την ιδιαίτερη σημασία του ιστορικού / πολιτιστικού περιεχομένου των Χιακών Μνημείων και των εφαρμογών προβολής τους 
   ο κ. Αθ. Κόκκινος, πρώην Διευθυντής Marketing ΕΤΑ (ΕΟΤ), περιγράφοντας την ευρύτερη εφαρμογή της Ακουστικής Περιήγησης στους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.
  
   Ο Οδηγός Ακουστικής Περιήγησης CHIOS ECHO είναι ή πρώτη από τις δράσεις που η AEGEAN ECHO προγραμματίζει για τη Χίο με στόχο την αποτελεσματική ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας.