Αρχική Νέα Τοπικά Νέα 24ωρη απεργία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στις 15 Μαΐου

Νέα 24ωρη απεργία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στις 15 Μαΐου

11

 «Αιχμή» το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ
Νέα 24ωρη απεργία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στις 15 ΜαΐουΝέα 24ωρη απεργία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΠΗΤ) να οργανώσουν πανελλαδικά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ.
Η απεργία πραγματοποιείται την Τρίτη 15 Μαΐου 2007 από ώρα 6.00 π.μ. έως 6.00 π.μ. της Τετάρτης 16 Μαΐου 2007, ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών ενώσεων.
Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πρωτοφανείς κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων συνιστούν πολιτική και οικονομική λεηλασία, με στόχο την ανατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και παράδοση της περιουσίας των Ταμείων στο βωμό της κερδοσκοπίας και του χρηματιστηριακού τζόγου.
Η εισβολή αυτή στα αποθεματικά και στο ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων στον Τύπο σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των εξοφλητικών δόσεων των υποχρεώσεων των εργοδοτών και την πρόσφατη τροπολογία που μετατρέπει τα ασφαλιστικά Ταμεία σε χρηματιστηριακές εταιρίες, οδηγεί στην πράξη στην αδρανοποίηση από τους εργοδότες και άλλους υπόχρεους εξόφλησης οφειλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς το ΤΣΠΕΑΘ και μέσω αυτού στα υπόλοιπα συνδικαιούχα Ταμεία Ασφάλισης, Επικουρικής, Πρόνοιας, Αλληλοβοήθειας και Περίθαλψης.
Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι η προκλητική και ευθεία υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στον κλάδο και των πόρων των Ταμείων αποτελεί casus belli για τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, γιατί εκτός των άλλων, οδηγεί και σε βάναυση χειραγώγηση της ενημέρωσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Newsroom ΔΟΛ