Αρχική Νέα Οικονομία Παρατηρητήριο εργασίας από τη Νομαρχία

Παρατηρητήριο εργασίας από τη Νομαρχία

9

  Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας, για αναβάθμιση των Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου και εξασφάλισης άνετης, έγκυρης και γρήγορης εξυπηρέτησης του πολίτη, ανακοινώνουμε ότι δημιουργήθηκε το Παρατηρητήριο Εργασίας το οποίο και εντάχθηκε στο Τμήμα Πολιτικών Απασχόλησης, με σκοπό την ανάπτυξη μηχανισμού σύζευξης της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ανεργίας στο Νομό μας.
Αυτό σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Νομαρχίας που ενημερώνει για τις δυνατότητες που δίνει στις τοπικές επιχειρήσεις το chios jobs και συγκεκριμένα:

* να καταχωρούν τις αγγελίες τους
* να αναζητούν στελέχη από την τοπική αγορά
     και σε όσους αναζητούν εργασία:
* να ενημερώνονται άμεσα για τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης
* να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα, σε οποιαδήποτε αγγελία επιθυμούν.
     Μέσα από την ιστοσελίδα www.chiosjobs.gr θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να έχει άμεση και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα εργασίας, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, κ.λ.π. που αφορούν το Νομό μας. Και πιο συγκεκριμένα θα δίνεται η δυνατότητα σε :
1.       Άνεργους να πληροφορούνται τις θέσεις εργασίας που χρειάζονται κάλυψη και να αποστέλλουν βιογραφικό σημείωμα για τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν.
2.       Εργοδότες να δημοσιεύουν τις αγγελίες τους για πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας.
3.       Πολίτες να πληροφορούνται τις θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται από κάθε φορέα.
4.       Πολίτες να πληροφορούνται για το ετήσιο πρόγραμμα που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) καθώς και για κάθε είδους σεμινάρια.
5.       Φοιτητές να ενημερώνονται για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου (διδακτορικά, μεταπτυχιακά).
6.       Μαθητές να ενημερώνονται για τη λειτουργία Κ.Ε.Κ. – Ι.Ε.Κ. – Σχολών, για τα προγράμματα αυτών και τον τρόπο επικοινωνίας.
7.       Πολίτες να ενημερώνονται για οτιδήποτε καινούργιο προκύψει, από τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας.
8.       Πολίτες να επισκέπτονται άλλους συνδέσμους (links) για περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες.
     Το Παρατηρητήριο Εργασίας θα στεγαστεί στο ισόγειο του κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου. Οι υπάλληλοι που θα το στελεχώσουν παρακολουθούν ειδικό σεμινάριο, προκειμένου να μπορούν να ενημερώνουν καθημερινά τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, την οποία αφού ολοκληρώσουμε θα την παρουσιάσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο στο κοινό.
     Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την Υπηρεσία μας που βρίσκεται στην οδό Πολυτεχνείου 1, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 08.00΄ μέχρι ώρα 14.30΄, ή να επικοινωνήσουν με αυτήν στα τηλέφωνα : 2271044262 και 2271040567, τις ίδιες ημέρες και ώρες. Για τους χρήστες του διαδικτύου, η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι  chiosapa@otenet.gr.
     Καλούμε τον κάθε πολίτη, να επισκεφθεί τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μας, (www.chiosjobs.gr) και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε και να εξετάσουμε οποιαδήποτε υπόδειξη μας γίνει, ώστε να λειτουργήσουμε καλύτερα προς όφελος του πολίτη.