Αρχική Νέα Τοπικά Saos Ferries: Δρομολογείται οχηματαγωγό φορτηγό πλοίο στο Βόρειο Αιγαίο

Saos Ferries: Δρομολογείται οχηματαγωγό φορτηγό πλοίο στο Βόρειο Αιγαίο

6

ΕΝΑ ΝΕΟ φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ρίχνει» στις γραμμές του Βορειοανατολικού Αιγαίου η Saos Ferries. Όπως είχε προαναγγείλει, ξεκινά από 29/5/07 τη σύνδεση της Βορείου Ελλάδος με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Κρημνιώτισσα».


Πάγιο αίτημα


Η σύνδεση αυτή που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των παραγωγικών τάξεων των νησιών μας και της Βορείου Ελλάδας θα εκτελείται κάθε Σάββατο με λιμένα εκκίνησης τη Θεσσαλονίκη προς τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο, με τελικό προορισμό τον Πειραιά, ενώ κάθε Παρασκευή θα εκτελεί το δρομολόγιο αντιστρόφως.


Παράλληλα η εταιρεία εξετάζει την πραγματοποίηση ενός επιπλέον εβδομαδιαίου δρομολογίου από και προς το λιμάνι Καβάλας.


Επτά δρομολόγια


Εξάλλου όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας με την έναρξη προσεχώς των δρομολογίων και των επιβατηγών οχηματαγωγών «Σαμοθράκη» και «Εξπρές Λήμνος» η Saos Ferries θα προσφέρει κατά τη θερινή περίοδο συνολικά επτά δρομολόγια την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη και Καβάλα προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, επιπλέον των τεσσάρων που ήδη εκτελούνται προς τη Λήμνο.


Τέλος η εταιρεία εντός των επομένων μηνών θα δρομολογήσει στις ίδιες γραμμές ακόμη ένα πλοίο το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Μακεδονία» φιλοδοξώντας να αποτελέσει βασικό θαλάσσιο άξονα σύνδεσης της Βορείου Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 17 Μαϊου 2007