Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ: εμπαίζονται οι καθαρίστριες των σχολείων

ΚΚΕ: εμπαίζονται οι καθαρίστριες των σχολείων

13

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα των καθαριστριών στα σχολεία:

      Η κυβέρνηση των δομημένων ομόλογων, της διασπάθισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, η κυβέρνηση των κουμπάρων και παρατρεχαμενων συνεχίζει να εμπαίζει τις καθαρίστριες των σχολείων που η ίδια μονιμοποίησε μετά από ταλαιπωρία ετών, συνεχίζει να εμπαίζει  του Δ/ντες των σχολείων και τις σχολικές επιτροπές.
      Ανάγκασε όλους αυτούς, αφού για πολλοστή φορά υπαναχώρησε από τις δεσμεύσεις της, να πληρώσουν τις τριμηνιαίες αποδοχές των καθαριστριών που μαζί με το ΙΚΑ προσεγγίζουν για κάθε σχολείο τις 4000 ευρώ, αδειάζοντας στην ουσία τα ταμεία των σχολικών επιτροπών με ό,τι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
      Κι ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ – φαυλοκρατίας, μιλούσε για ένα τρίμηνο, τώρα φαίνεται ότι προσανατολίζεται να πληρώσουν κι αυτό το μήνα οι σχολικές επιτροπές αντί να αρχίσει να πληρώνει ή ίδια από τον κρατικό προϋπολογισμό.
      Στήριγμά της σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική οι δημοτικές αρχές που δουλικά σκύβουν το κεφάλι και αποδέχονται αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση.
      Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτή την πολιτική της κυβέρνησης που εντάσσεται στη συνολική αντιλαϊκή της πολιτική να φορτώνει τα πάντα στους εργαζόμενους, καταγγέλλει την απραξία  και δουλικότητα των δημοτικών αρχόντων που δεν αντιδρούν σ’ αυτή την κατάσταση και καλεί άμεσα την κυβέρνηση να πληρώσει εδώ και τώρα από τον προϋπολογισμό το συγκεκριμένο κλάδο των καθαριστριών, που έχει καταταλαιπωρήσει η ίδια και οι προκάτοχοι τους του ΠΑΣΟΚ με πληθώρα υποσχέσεων που εν μία νυκτί αθετούνται.