Αρχική Νέα Αθλητικά 20 Αυγούστου θα ανοίξει πανιά η Aegean Regatta 2007

20 Αυγούστου θα ανοίξει πανιά η Aegean Regatta 2007

15


Στις 20 Αυγούστου θα ανοίξει πανιά η Aegean Regatta 2007!
Από το λιμάνι της Μυτιλήνης με ενδιάμεσους σταθμούς τα λιμάνια της Πέτρας και της Μήθυμνας στη Λέσβο, της Μύρινας στη Λήμνο θα τερματίσει στο λιμάνι της Σκοπέλου στις Βόρειες Σποράδες, στις 25 Αυγούστου.
Στη Regatta προβλέπεται ότι θα μετάσχουν περίπου 100 σκάφη με 700 επιβαίνοντες και συνοδούς.
Μάλιστα στις 9 και 10 Μαΐου, στο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη οργανώθηκαν συσκέψεις υπό την Προεδρία του Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη, για τους Ζ’ Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης, «Aegean Regatta 2007»
Στις συσκέψεις συμμετείχαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, εκπρόσωποι της Νομαρχίας Λέσβου και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και των Δήμων που μετέχουν στην «διοργάνωση» καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Υπουργός κ. Παυλίδης υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του Ναυταθλητικού αυτού γεγονότος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης, που ασφαλώς χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες «φορείς», αυτή η σημαντική για το Αιγαίο ναυταθλητική συνάντηση θα εμπλουτιστεί με τα στοιχεία της νησιωτικής φιλοξενίας της προβολής της Αιγαιοπελαγίτικης ιστορίας και του πολιτισμού μέσα στο ανεπανάληπτο νησιώτικο φυσικό περιβάλλον Ετόνισε ο Α. Παυλίδης, ότι «στόχος μας παραμένει να προβάλλομε την ναυτοσύνη των ιστιοπλόων μας, να φέρουμε την νεολαία στην θάλασσα και να προσφέρουμε την φιλοξενία μας στους ναυταθλητές μας και στους συνοδούς τους».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ