Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Λέσβος: ημερίδα Περιφέρειας για το περιβάλλον με συμμετοχή υπουργείου Εθνικής Αμυνας

Λέσβος: ημερίδα Περιφέρειας για το περιβάλλον με συμμετοχή υπουργείου Εθνικής Αμυνας

8

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, ημερίδα, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου – Βασίλειου Ι. Μεϊμαράκη και της υπόλοιπης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, με θέμα την Περιβαλλοντική Πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια της οποίας θα τεθεί το περίγραμμα των περιβαλλοντικών δράσεων από πλευράς αρμόδιων επιτελών του ΥΠΕΘΑ.
Στην ημερίδα αυτή έχουν κληθεί να παρευρίσκονται η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Τουριστικής Ανάπτυξης, Αιγαίου και του ΕΟΤ, της περιφέρειας Β. Αιγαίου και των τοπικών αρχών, ενώ ακαδημαϊκοί καθηγητές θα αναλύσουν θέματα ευρύτερης περιβαλλοντικής διάστασης.

Η διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης σε μία ακριτική νησιωτική περιοχή αποδεικνύει το κοινωνικό ενδιαφέρον του ΥΠΕΘΑ, ιδιαίτερα για το περιβάλλον και τον τόπο στον οποίο διαβιούν και αναπτύσσονται οι μονάδες των Ε. Δ, καλλιεργώντας άρρηκτους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες.
Ο περιφερειακός αυτός χαρακτήρας στις δραστηριότητες του ΥΠΕΘΑ αντανακλάται, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών ποιοτικής αναβάθμισης των ακτών των ελληνικών νησιών.
Η δράση αυτή θα αναληφθεί για δεύτερη χρονιά από προσωπικό των Ε.Δ σε εθελοντική βάση και με οικολογική συνείδηση, καθώς και με συμμετοχή των τοπικών φορέων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα της ζωής μας, μέσα από την αρχή της αειφόρου ανάπτυξης, συναρτώνται πρώτιστα με την ευαισθητοποίηση και την κοινωνική υπευθυνότητα.
Αυτό το περιεχόμενο, υπηρετούν και μετουσιώνουν σε έργο καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις.

 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Τρίτη 5 Ιουνίου 2007
Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

09.30 – 10.00
Προσέλευση προσκεκλημένων
10.00
Άφιξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας & λοιπών επισήμων
10.00-10.05
Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη
10.05-10.15
Χαιρετισμός Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου –Bασιλείου Μεϊμαράκη
10.15-10.25
Χαιρετισμoί.
10.25-10.35
Χαιρετισμός και Ομιλία Καθηγητή κ. Ανδρέα Ι. Τρούμπη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου
10.35-10.45
Ομιλία Διευθυντή Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού & Περιβάλλοντος, Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πλοιάρχου (Μ) Κωνσταντίνου Μάντζιου Π.Ν με θέμα: «Σκοπός και στόχοι Περιβαλλοντικής Πολιτικής Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»
10.45-11.00
Ομιλία Υπευθύνου Υγιεινής, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σμηνάρχου (ΤΑΕ) Γεωργίου Οικονόμου με θέμα: «Περιβαλλοντική Πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»
11.00-11.15
Ομιλία Καθηγήτριας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνας Σκαναβή με θέμα: «Συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων»
11.15-11.30
Ομιλία Καθηγήτριας Τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ιωάννας Ηλιοπούλου με θέμα: «Περιβάλλον-Yγεία: Aμυντικές δραστηριότητες εν καιρώ ειρήνης»
11.30-11.45
Ομιλία Καθηγήτριας Σχολής Χημικών Μηχανικών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Μαρίας Λοϊζίδου με θέμα: «Διαχείριση Επικινδύνων Αποβλήτων»
11.45-12.00
Ομιλία Καθηγητή Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη με θέμα: «Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων»
12.00-12.15
Ομιλία Καθηγητή Τμήματος Χημείας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παναγιώτη Σίσκου με θέμα: «Παγκόσμιες Κλιματικές Αλλαγές και Επιπτώσεις στο Περιβάλλον»
12.15-12.30
Ερωτήσεις – Συζήτηση -Σύνοψη συμπερασμάτων
12.30
Κλείσιμο ημερίδας
12.30-13.30
Παράθεση δεξίωσης στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης και περιήγηση στην  έκθεση φωτογραφίας με θέμα ¨Κοινωνικές Δραστηριότητες ΥΠΕΘΑ¨

 

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ