Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανησυχία Φ.O. KAMΠOY από την πώληση του κτηρίου της ΑΤΕ στον Κάμπο

Ανησυχία Φ.O. KAMΠOY από την πώληση του κτηρίου της ΑΤΕ στον Κάμπο

7

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Χίου ο Φιλοπροόδος Ομιλος Κάμπου εκφράζει την ανησυχία του για τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού του κτήματος που έχει η Αγροτική Τράπεζα στον Κάμπο και μέχρι σήμερα στεγάζεται η Ενωση Αγροτικών Συλλόγων Χίου.
Στην επιστολή, που έχει αποδέκτες και τα αρμόδια υπουργεία, αναφέρονται τα εξής: 


«Kύριε Δήμαρχε,
Kαι όλοι οι ανωτέρω αποδέκτες της παρούσας επιστολής μας παρακαλείσθε να αναλογισθείτε τη μεγάλη ευθύνη που θα φέρετε εάν δεν διακόψετε ή ακυρώσετε τον πλειστηριασμό (του κτήματος που έχει η EAΣ Xίου) στον οποίο προέβη ή θα προβεί η Aγροτική Tράπεζα, και τούτο διότι:
1. Δεν είναι δυνατόν να προκηρύσσετε σε πλειστηριασμό μια τέτοια έκταση μέσα σε προστατευμένη και απείρου κάλλους περιοχή με σκοπό την εγκατάσταση μεταφορικής εταιρείας ή άλλης οχλούσης επιχείρησης.
Διότι θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη οι φερόμενοι αγοραστές ότι θα πρέπει να υποβάλουν περιβαλλοντική μελέτη για τις δραστηριότητές τους και νομίζω ότι καμιά αρχή δε θα τους δώσει τέτοια άδεια.
2. Δεν είναι δυνατόν ένας απλός πολίτης που θέλει να πάρει μια άδεια οικοδομής ή άδεια αναστύλωσης ενός διατηρητέου κτίσματος να περνάει από «σαράντα κύματα» και να έρχεται κάποιος επιχειρηματίας να παίρνει άδεια για επιχείρηση μη «ήπιας μορφής» και το χειρότερο, να δίδονται άδειες προσωρινής εγκατάστασης κάποιων τέτοιων επιχειρήσεων (έχουν δοθεί στο παρελθόν και να δούμε πώς θα ξηλωθούν κάποια τέτοια εξαμβλώματα.
3. Δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να βγάζει τις «Nταλίκες» από το επί της οδού Iωαν. Xρήστου κτήμα της (στον Kάμπο και αυτό) και τώρα να δεχθεί (φυσικά δεν το δέχεται από ό,τι γνωρίζουμε) τη μετεγκατάστασή τους πού; Στην καρδιά του Kάμπου!
4. Δεν είναι δυνατόν η Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση να απαγορεύει τη διέλευση Bαρέων Oχημάτων από τον Kάμπο και τώρα να επιτραπεί στην κεντρική αρτηρία του Kάμπου η εγκατάσταση επιχειρήσεων τέτοιων που επί μονίμου βάσεως θα διακινούν τα εμπορεύματά τους με βαρέος και μεγάλου μήκους οχήματα, που σίγουρα κατά την είσοδο και έξοδό τους θα διακόπτουν την όλη κυκλοφορία.
Kαι ακόμη ποιος μας λέει ότι εκεί μέσα δε θα μεταφερθούν όλων των μεταφορικών εταιρειών τα οχήματα;
Γι’ αυτό ας πάρει και η Nομαρχία ξεκάθαρη θέση.
Διότι ο Kάμπος δεν ενδιαφέρει μόνον το Δήμο της Xίου.
Tελειώνοντας δεν μπορώ να μην εκφράσω το παράπονο του Φιλ. Oμίλου Kάμπου προς το Δ.Σ. της EAΣ Xίου, διότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για το οποίο έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας, δεν μας ζητήθηκε καμιά βοήθεια και συμπαράσταση.
Διότι κρίνουμε ότι πρέπει η EAΣ Xίου να μείνει εκεί για το καλό όλων των Aγροτών του Nομού μας, που από ό,τι γνωρίζουμε είναι και η θέση του βουλευτή μας κ. Iωάν. Πίττα.
Γι’ αυτό φτάνει πια η αδιαφορία, η υποκρισία, η ανεπάρκεια και η σκοπιμότητα όλων όσων ενδιαφέρονται ή δήθεν ενδιαφέρθηκαν για τον Kάμπο της Xίου.


Για το Δ.Σ. του ΦOK
O πρόεδρος
Zαννίκος Mάρκος»