Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΕΣΥ για την απόλυση του δημοσιογράφου Κώστα Βασιλάκη

Καταγγελία ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΕΣΥ για την απόλυση του δημοσιογράφου Κώστα Βασιλάκη

7


 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων καταγγέλλει την ανάλγητη, απαράδεκτη, αντεργατική και αυταρχική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» Ηρακλείου η οποία, σε αποκορύφωμα του κλίματος τρομοκρατίας που εδώ και καιρό καλλιεργεί στην εφημερίδα, προέβη στην απόλυση του διακεκριμένου συναδέλφου Κώστα Βασιλάκη.

Μια απόλυση που συνιστά ορισμό εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καταχρηστική και παράνομη, προσβλητική δε για τον ίδιο τον συνάδελφο του οποίου τις ικανότητες, το ήθος, την επαγγελματική συνέπεια και την προσφορά στη δημοσιογραφία γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες.


Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», διολισθαίνοντας εκ νέου στην λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», κοινοποίησε στο συνάδελφο Κώστα Βασιλάκη απόλυση διότι – άκουσον άκουσον- χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί της αποφάσισε να εμπλακεί με τα της Ένωσης Συντακτών. Επιπλέον, ο συνάδελφος, προασπιζόμενος την προσωπική του αξιοπρέπεια – όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της «Νέας Κρήτης» – αρνήθηκε προσφάτως να υπογράψει «δήλωση υποταγής» στον εργοδότη και από τότε ξεκίνησε για τον ίδιο η αντίστροφη μέτρηση.


Πρόκειται για απόλυση που θα πρέπει να απασχολήσει όχι μόνο τις δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θα πρέπει πλέον να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε εργοδότες εμφορούμενους με «ιδιοκτησιακές αντιλήψεις» για το προσωπικό τους.


Καλούμε την Π.Ο.Ε.ΣΥ. και όλες τις Ενώσεις Συντακτών να καταδικάσουν την απόλυση του Κώστα Βασιλάκη.


Καλούμε όσους νομοθετούν να μας προστατεύσουν επιτέλους από εργοδότες που ζυγίζουν την ζωή, εμάς και των οικογενειών μας, στην πλάστιγγα του αθεράπευτου εγωισμού τους.


Καλούμε τον ιδιοκτήτη της «Νέας Κρήτης», ως το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη του συναδέλφου, ειδάλλως του διαμηνύουμε ότι οι καλές μας προθέσεις απέναντι του ως σήμερα, θα παραμεριστούν και θα εξαντλήσουμε, πλέον, κάθε περιθώριο συνδικαλιστικής πρακτικής και κινητοποίησης.


Επειδή γνωρίζουμε την τακτική του, εκ προοιμίου του απαντάμε ότι κάθε σχολιασμός της ανακοίνωσης – καταγγελίας μας δεν θα αποτελέσει παρά «προφάσεις εν αμαρτίαις».


       Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. στο πλευρό του Κώστα Βασιλάκη


Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», η οποία στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους Συναδέλφους, απέλυσε τον Κώστα Βασιλάκη.Η ιδιοκτησία της εφημερίδας πήρε αυτήν την απόφαση γιατί ο Συνάδελφος δεν. πήρε την άδειά της προκειμένου να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Ένωσης Συντακτών στην οποία ανήκει και ακόμη, γιατί ο Κώστας Βασιλάκης δεν υπέγραψε, όπως και οι υπόλοιποι Συνάδελφοι, «δήλωση υποταγής» στα κελεύσματά της.
Το κρούσμα αυτό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας, πλήττει το συνδικαλιστικό δικαίωμα, δεδομένου ότι ο εν λόγω Συνάδελφος, εξελέγη αντιπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) για το συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΣΥ..
Η διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.:
– Ενώνει τη φωνή της με σύσσωμο το δημοσιογραφικό κόσμο, που απαιτεί την επαναπρόσληψη του Κώστα Βασιλάκη
– Τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.
– Ζητά από τα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.) και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.) να διαφυλάξουν τη νομιμότητα στην άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος.
Τέλος, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Β. Μαγγίνα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πατάξει ως οφείλει, κάθε παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.