Αρχική Νέα Τοπικά Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση, Βραβείο και...

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση, Βραβείο και στην Αγγελική Χατζηδημητρίου

56


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απένειμε την Τρίτη τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση.
Στην τελετή βράβευσης παρευρέθη η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, οι υπουργοί Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας και Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία παράλληλα τιμήθηκε με ειδική διάκριση.

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι και η Χιώτισσα δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου που μετά το σοβαρό τραυματισμό της πριν από 437 μέρες κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ και συνεχίζει και σήμερα τη νοσηλεία της σε κέντρο αποκατάστασης της Σουηδίας. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της Αγγελικής ο Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων Απόστολος Βουλδής.


Τα βραβεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, που απέμεινε ο κ. Παπούλιας, πήραν οι:
– Αλφόνσος Βιτάλης για τις συνεντεύξεις με εκπροσώπους της πολιτικής και την κάλυψη διπλωματικών θεμάτων
– Ηλίας Δημητρακόπουλος για τις πολιτικές του έρευνες και την προβολή ελληνικών θεμάτων στο εξωτερικό
– Βασίλης Παπαδημούλης για την ενασχόλησή του με το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ
– Γιάννης Πρετεντέρης για την αρθρογραφία του και


– Αγγελική Χατζηδημητρίου για τη μαχητικότητά της και την επιτυχημένη κάλυψη των γεγονότων της Περιφέρειας
Παράλληλα, απονεμήθηκαν βραβεία:
– κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων στον Δημήτρη Τζάθα. Το βραβείο απένειμε η κ. Μπενάκη
– οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο απένειμε ο πρόεδρός του Κ.Μίχαλος στο δημοσιογράφο Γ.Δημητρομανωλάκη
– ανθρωπιστικού ρεπορτάζ και κοινωνικού έργου με χορηγό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στον δημοσιογράφο Δ.Καραγιώργο. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδ.Μαρτίνης
– ισότητας των φύλων με χορηγό τη Γενική Γραμματεία Ισότητας στη Χρ.Δαμουλιάνου. Το βραβείο απένειμε η γγ Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη
– Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον Δήμο Αθηναίων το οποίο απένειμε ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης στον Παναγή Κουτουφά.
Επίσης, βραβείο «Απόστολου Μαγγανάρη» απένειμε στον Δημήτρη Σαπρανίδη ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.
Βραβείο Ξένου Τύπου «Κώστας Τσατσαρώνης» πήρε η Ντίνα Κυριακίδου. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης.
Ακόμα, το ίδρυμα απένειμε τιμητικές διακρίσεις στον Γ.Ζαχαριάδη (ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα), στον Παναγιώτη Στρατίκη, στον Μανώλη Κανδυλάκη, στον Κώστα Γκοτσίνα, στον Πέτρο Παπαπέτρου και στην εφημερίδα «Σερραϊκό Θάρρος».
Τέλος, το ίδρυμα απένειμε ειδικό έπαινο στην αγγλόφωνη ναυτιλιακή οικονομική εφημερίδα «Shipping Finance» και ειδική τιμητική διάκριση στην υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.


πηγη: Newsroom ΔΟΛ