Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο

21

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ εξελίξεις στο θέμα της επέκτασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο υπήρξαν στον απόηχο της εκδήλωσης «Σύρος 2020 – Το νησί της επαγγελίας ή της στασιμότητας;» που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.


Τον περασμένο μήνα οι κ.κ. Γιάννης Γκιάλας, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Δαρζέντας, πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (που εδρεύει στη Σύρο), και Απόστολος Καΐλης, περιφερειακός διευθυντής Διοικητικής Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Μονάδας Σύρου, συναντήθηκαν για το θέμα αυτό με εκπροσώπους της διοίκησης και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.


Στη συνάντηση ο κ. Δαρζέντας ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Ρούσσο για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που δείχνει το επιμελητήριο προς την προσπάθεια επέκτασης του πανεπιστημίου στη Σύρο, ενώ, διά στόματος κ. Γκιάλα, εκφράστηκαν τα σχέδια του πανεπιστημίου για άμεση -σε ορίζοντα δεκαετίας- λειτουργία ακόμη δύο τμημάτων (και η δημιουργία αυτόνομης σχολής), ενώ δεν απέκλεισε και την περαιτέρω επέκταση, εάν κι εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε επίπεδο υποδομών. Οι θέσεις αυτές παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους του πανεπιστημίου και κατά τη συνάντηση που ακολούθησε λίγες ημέρες μετά με το δήμαρχο Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα.


Τις επόμενες ημέρες ο κ. Δαρζέντας και εκπρόσωποι του επιμελητηρίου είχαν δύο διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Δεκαβάλλα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμούπολης, Διονύση Λεονταρίτη, όπου συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα και αναζητήθηκε εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης για την ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν την επέκταση εκ μέρους του πανεπιστημίου. Στη δεύτερη δε συνάντηση παρευρέθησαν ο Σεβαστιανός Βαρθαλίτης, πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Σύρου, και ο Παύλος Χατζηγρηγορίου, μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμούπολης.


Οι συναντήσεις διεξήχθηκαν σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα με όλες τις πλευρές να συμφωνούν για τη σημασία της ανάπτυξης του πανεπιστημίου ως παράγοντα της γενικότερης ανάπτυξης του νησιού της Σύρου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα βήματα.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007