Αρχική Νέα Αθλητικά Πανιά για Λήμνο η Regatta

Πανιά για Λήμνο η Regatta

6

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΜΠΡΟΣ Λέσβου

Γράφει ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

22/8/2007

Στο Μόλυβο και την Πέτρα είναι στραμμένα από τη Δευτέρα το απόγευμα όλα τα βλέμματα των φίλων του ναυταθλητισμού, όπου ολοκληρώθηκε αρχικά η πρώτη ιστιοδρομία της Aegean Regatta «Μυτιλήνη-Μόλυβος» και χθες Τρίτη η δεύτερη, που περιλάμβανε και τις εντυπωσιακές inshore διαδρομές στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πέτρας και Μολύβου.

Τα πληρώματα των 73 συνολικά σκαφών που συμμετέχουν στους αγώνες αναμένεται να φύγουν από το Μόλυβο σήμερα στις 10 το πρωί, για την τρίτη κατά σειρά ιστιοδρομία με προορισμό τη Μύρινα της Λήμνου. Η εκκίνηση και της νέας διαδρομής της Ρεγκάτας αναμένεται να προσελκύει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των παραθεριστών της Πέτρας και του Μολύβου.


Οι πρώτες απονομές στην Πέτρα
Ο ευνοϊκός αέρας που έπνεε χθες στο Αρχιπέλαγος συνέβαλε με τον καλύτερο τρόπο στο να γίνουν συναρπαστικές μονομαχίες ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα σκάφη που συμμετείχαν στην πρώτη ιστιοδρομία IMS της Δευτέρας έφτασαν από τη Μυτιλήνη στο Μόλυβο δύο ώρες νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν! Συγκεκριμένα, ο τερματισμός στο γραφικό Μόλυβο έγινε στις τρεις το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα ο Δήμος Πέτρας απένειμε, σε ειδική για την περίσταση εκδήλωση, τα έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές της 1ης ιστιοδρομίας, στο «Καβάκι».
Πρώτος τερμάτισε ο κυβερνήτης με το πλήρωμα του σκάφους «Baximus», Αθανάσιος Μπαξεβάνης, δεύτερος ο Αντώνης Σαμαρτζής με το σκάφος «Sogno Di Mare» και τρίτος ο Λάζαρος Τσαλίκης με το σκάφος «Oxygonon». Μετά την απονομή των επάθλων, ο Δήμος Πέτρας διοργάνωσε στο ίδιο μέρος τη «γιορτή των Ψαράδων» με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Αιγαιάτες» και το χορευτικό τμήμα του Πολύκεντρου Πέτρας.


…και στο Μόλυβο
Χθες το πρωί η Regatta συνεχίστηκε με αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που παρακολουθούσε τις προσπάθειες των πληρωμάτων τόσο από την Πέτρα, όσο και από το λιμάνι και το Κάστρο του Μολύβου, στις inshore διαδρομές στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μολύβου και Πέτρας. Στις 9.30 το πρωί ξεκίνησε η ιστιοδρομία των σκαφών της κατηγορίας ORC Club, κάνοντας τη διαδρομή «παλινδρομική κίνηση», η οποία κάλυπτε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων. Μία ώρα αργότερα ξεκίνησαν και οι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία IMS, κάνοντας τη διαδρομή «Όρτσα-Πρίμα».
Αργά το απόγευμα αναμενόταν να βραβευτούν και οι νικητές της δεύτερης ιστιοδρομίας, από το Δήμο Μήθυμνας στο λιμάνι του Μολύβου. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μήθυμνας είχε προγραμματίσει χθες, στα πλαίσια της παραμονής των πληρωμάτων της Ρεγκάτας στο Μόλυβο, πέρα από τη βράβευση των νικητών και μία συναυλία στο λιμάνι με το νεανικό συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα».


Ξεκινούν
Η Ρεγκάτα του Αιγαίου αποχαιρετά  τη Λέσβο σήμερα στις 10 το πρωί, όπου τα 73 σκάφη με τα πληρώματά τους θα ξεκινήσουν έξω από το λιμάνι του Μολύβου για την τρίτη ιστιοδρομία τους με προορισμό τη Μύρινα της Λήμνου. Η απόσταση που θα διανύσουν οι διαγωνιζόμενοι θα είναι 62 ναυτικά μίλια και στη Λήμνο θα παραμείνουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα αναχωρήσουν για τον τελικό προορισμό της ρεγκάτας του Αιγαίου τη Σκόπελο.