Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κατάληψη για το στεγαστικό

Κατάληψη για το στεγαστικό

51


{fnc titlos} Δεν χρειάστηκε καν ασθενής σεισμική δόνηση αλλά ένα τράνταγμα της πόρτας κατά την προσπάθεια εισόδου καθηγητή σε αίθουσα για να πέσουν σοβάδες ακόμα και τούβλα από το “ασφαλές” δοκάρι της πόρτας εισόδου στην τάξη.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΤΕΕ Χίου που ανάγκασε τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα.
Μάλιστα σήμερα αναμένεται να προχωρήσουν οι 400 περίπου μαθητές σε προειδοποιητική κατάληψη με αίτημα να διευθετηθεί το θέμα της μεταστέγασης του σχολείου αφού είναι άγνωστο ποια η αντισεισμική αντοχή του κτιρίου.
Το ενδιαφέρον είναι όμως στο ότι τα έργα επισκευής του κτιρίου έχουν ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ και ήδη έχει δημοπρατηθεί το έργο. Όμως ο εργολάβος δεν μπορεί να ξεκινήσει εργασίες επειδή οι τάξεις δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού!
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και στο κτιριακό συγκρότημα του 3ου-8ου δημοτικού σχολείου Δήμου Χίου που αν και πριν το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς ζήτησαν λυόμενες αίθουσες ακόμη αυτές δεν έχουν φτάσει στη Χίο και παρά την προσωπική δέσμευση της υφυπουργού Υγείας.
Εν τω μεταξύ το Σάββατο συνεδριάζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΤΕΕ ώστε να εξετάσουν πως θα αντιδράσουν.
Ενδιαφέρον έχει όμως η προτροπή του Δημάρχου Χίου Πέτρου Παντελάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές ως μοχλό πίεσης προ τα αρμόδια υπουργεία να δώσουν λύση επιτέλους στο θέμα της μεταστέγασης αφού η δημοπράτηση και ο ερχομός των λυόμενων αιθουσών (αν ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος) μετατίθεται για την Άνοιξη!
. Ο κ. Παντελάρας βρίσκεται σε επαφή εξάλλου με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για να χρησιμοποιηθούν οι ξενώνες που διαθέτει ο Οργανισμός στη Χίο και αναμένεται να λάβει απάντηση την επόμενη εβδομάδα.


  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“‘Οσα ο ίδιος είδον”
Επόμενο άρθροΓιορτάζει ο Παγχιακός Κοραής Νέας Υόρκης