Αρχική Απόψεις Aρθρα Μάρκος Σκούφαλος: «ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΟΛΛΑ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΙΟΥ»

Μάρκος Σκούφαλος: «ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΟΛΛΑ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΙΟΥ»

16

 «ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΟΛΛΑ Τ’  ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΙΟΥ»

Ο εκλεκτικισμός και η διαστρέβλωση γραφομένων ή λεγομένων είναι κακός σύμβουλος. Στην οπορτουνιστική σκέψη δε, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.
Για να εξηγούμαστε λοιπόν , αλλά και να δούμε ποιος τελικά «ήκαμενε μπλουμ».
Πουθενά στο κείμενό μου για τα φληναφήματα του ΣΥΝ δεν κάνω λόγο  για τροπολογία σχετική με την «Πράσινη Βίβλο».  Σαφέστατα αναφέρομαι στο συνολικό αντεργατικό  κείμενο στο οποίο ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ κ. Παπαδημούλης στην ευρωβουλή δήλωσε αποχή. Ποιος λοιπόν χρησιμοποιεί ψέματα;.
Τη θέση αυτή επιβεβαίωσε πρώτος απ’ όλους ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, ο ίδιος δηλαδή, ο οποίος σε δήλωση που διένειμε προ ημερών στον Τύπο  αναφέρει: «Στην τελική ψηφοφορία επί της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, η στάση που υιοθέτησε, μετά από συζήτηση, η ευρωομάδα της αριστεράς, ήταν αυτή της αποχής. Αυτήν ακολούθησε, σεβόμενος τη συλλογική απόφαση και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, όπως και η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της ευρωαριστεράς».
Με άλλα λόγια , ο Δ. Παπαδημούλης επιβεβαιώνει τα όσα είπε ο Θ. Παφίλης το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή. Οτι, δηλαδή, ο ΣΥΝ έκανε αποχή στην ψηφοφορία του τελικού κειμένου της έκθεσης για την «Πράσινη Βίβλο», στην ψηφοφορία δηλαδή που έκρινε στο σύνολό του το αντιδραστικό κείμενο. Επομένως, δεν καταψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, απείχε. Όσο για τη «συλλογική απόφαση» της ευρωομάδας της αριστεράς που επικαλείται ο Δ. Παπαδημούλης, μόνο σαν πρόσχημα μπορεί να θεωρηθεί, αφού όπως και ο ίδιος λέει, πολλοί από τους ευρωβουλευτές της GUE καταψήφισαν την έκθεση. Πού λοιπόν βλέπει τη χρήση ψεμάτων ο κ. Θεοτοκάς;
      Για το άρθρο 16 και τα όσα ο κ Θεοτοκάς μας καταμαρτυρεί, νομίζοντας ότι εκείνος και το κόμμα του έκαναν την όποια ανατροπή, είναι μεγάλη η συζήτηση για το εύρος και κυρίως το βάθος της νίκης, θα τον συμβουλεύαμε εν πρώτοις εκείνος και οι σύντροφοι του να μη βλέπουν το μπόι τους με την ανατολή του ήλιου, γιατί οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα. Όσο για το αν το ΚΚΕ τραβήχτηκε στον αγώνα για την Παιδεία, δε χρήζει καν ανταπαντήσεως. Απαξιούμε!!!
Από κει και πέρα, επί των γεγονότων, υπήρξε μια «συμμαχία των προθύμων» που έριχναν νερό στο μύλο της Γιαννάκου λέγοντας τα ίδια με την προωθούμενη αντιδραστική μεταρρύθμιση. Ανάμεσά τους και η πρατφόρμα  της «Αριστεράς Σήμερα» τάσης που ανήκει στο ΣΥΝ, στην οποία μετέχει και ο Λ.Παπαγιαννάκης καθηγητής στο ΕΜΠ, αδερφός του γνωστού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία τάση έκανε σφοδρή κριτική και αντιπολίτευση στην ΠΟΣΔΕΠ και στον πρόεδρό της κ Απέκη.
 Επρόκειτο για έναν «τρικολόρ» συντονισμό τριών κινήσεων πανεπιστημιακών, (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ –μερίδα του ΣΥΝ) που στη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκαν ως «Συντονιστική Επιτροπή των Πανεπιστημιακών Κινήσεων για τη Μεταρρύθμιση και την Αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου».
Η επιτροπή συντόνιζε τις τρεις κινήσεις πανεπιστημιακών που είχαν κατά καιρούς δημοσιοποιήσει κείμενα ξεκάθαρης υπεράσπισης του προσχεδίου για το νέο νόμο – πλαίσιο και επιφανειακές διαχειριστικές κριτικές προς την κυβέρνηση. Οι κινήσεις ήταν: «ΑΡΣΗ» (Αριστερά Σήμερα) – πλατφόρμα του ΣΥΝ, «Μεταρρύθμιση του πανεπιστημίου με πυξίδα την κοινή λογική», «Πρωτοβουλία» (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ, Θ. Βερέμης).
      Ο Λ. Παπαγιαννάκης  μετείχε και στους 8 που επισκέφτηκαν την κ Γιαννάκου, με θέμα τα ανοιχτά πανεπιστήμια και την αναστολή των κινητοποιήσεων, την ώρα που το φοιτητικό κίνημα και με την ΠΟΣΔΕΠ μαζί έδινε τη μάχη, ενώ εκείνοι ετύγχαναν των δημόσιων ευχαριστιών της κ Υπουργού.  Ο κ. Λ Παπαγιαννάκης μετά από όλα αυτά στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ και το όνομά του φιγουράρει στους υποστηρικτές του, στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ. Άλλη πρόθυμη ήταν η κ Ρεπούση, μέλος της ΑΡΣΗ, γνωστή και από το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ δημοτικού.
      Στο πρόσφατο συνέδριο των πανεπιστημιακών καθηγητών, παρόμοια τάση με την «Αριστερά Σήμερα»  κατέβηκε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό του απερχόμενου προέδρου κ. Απέκη με τον τίτλο «Αριστερή μεταρρύθμιση», και ψήφισε μαζί με την συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΟΚ  κοινή προγραμματική δήλωση, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά των κινητοποιήσεων της ΠΟΣΔΕΠ.
       Στέλεχος του ΣΥΝ που  στο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ συμμετείχε στο αναφερόμενο ψηφοδέλτιο, το οποίο είχε κύριο αντίπαλο τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και την ηγεσία της ομοσπονδίας, επιβραβεύτηκε από το ΣΥΝ με το  να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο καθηγητής του ομώνυμου πανεπιστημίου κ Κουρουνιώτης Χρήστος. Να λοιπόν που απ’ όλους έχει ο μπαξές του κόμματος- ελπίδα της αριστεράς.
      Τέλος πρέπει να γνωρίζουν όλοι και ιδιαίτερα η ηγεσία του ΣΥΝ, ότι οι στρατηγικοί στόχοι του ΚΚΕ είναι πολύ πιο φιλόδοξοι από τη δική τους «αριστερή» μιζέρια και την ψευτοενότητα που πρεσβεύουν.
      Θέλουμε να σμίξουμε όχι μόνο με τους πραγματικούς αριστερούς, έχει αρκετούς εγκλωβίσει η ηγεσία του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με όλο το λαό, με όλα τα εργαζόμενα στρώματα για να συνδημιουργήσουμε το λαϊκό μέτωπο που θα βάλει φρένο στην εξαθλίωση του δικομματισμού, στην επίθεση του  καπιταλισμού και θα διαμορφώσει τους όρους για τη μεγάλη ανατροπή και ρήξη.
      Επιζητούμε και αγωνιζόμαστε για το πέρασμα στο σοσιαλισμό, ως κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού, έναν σοσιαλισμό ανώτερο από αυτόν που γνωρίσαμε απαλλαγμένο από τα λάθη του, τις στρεβλώσεις ή τις αδυναμίες του, το σοσιαλισμό που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα μοιράζει τα κοινωνικά πλούτη στους παραγωγούς τους.
       Με απλά λόγια τα δικά μας όνειρα δε χωράνε στο καλάθι του δικού τους εφικτού κόσμου, του κόσμου της συνδιαχείρισης με τους σοσιαλδημοκράτες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς της κεντροαριστεράς, της συμβίωσης με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα όργανά τους.
      Γι αυτό κι έχουμε πολλή δουλειά  μέχρι την Κυριακή, ώστε ο δικομματισμός να έχει σοβαρότατες απώλειες και το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό να αποτελεί και πάλι το βιγλάτορα του λαϊκού κινήματος μέχρι την τελική νίκη. Επιζητούμε την «ακυβερνησία» του δικομματισμού, γιατί μας φέρνει πιο κοντά στην κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας.
       Θέση σ’ αυτόν τον αγώνα έχουν όλοι οι παρίες της χώρας μας αρκεί να πιστέψουν στη δύναμή τους,  και να στηριχτούν στις αρχές της συνέπειας και της αταλάντευτης πάλης για τα πανανθρώπινα δυναμικά , χωρίς μεσοβέζικες λύσεις και διαχειριστικές λογικές του συστήματος. Οι κομμουνιστές άσχετα με αν συμφωνούν σε όλα μαζί τους είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους.
      Κλείνοντας, νομίζω ότι έγινε καθαρό για άλλη μια φορά το λαϊκό ρητό:
      Όποιος δε θέλει να ακού σφυριές, στ΄ατσιγγαναριά δεν πάει.

      ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Διαφήμιση