Αρχική Νέα Τοπικά Αμεση έγκριση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου ζητά το ΣΝΟ

Αμεση έγκριση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου ζητά το ΣΝΟ

17

 Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, 1 Οκτωβρίου, στη Νομαρχία η διαρκής επιτροπής για θέματα υγείας του Νομού, με αφορμή την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου.
    
     Η Επιτροπή υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Νομάρχη Πολύδωρου Λαμπρινούδη, για άμεση αποστολή εγγράφου προς το υπουργείο υγείας, με το οποίο θα ζητηθεί η άμεση έγκριση του Οργανισμού.
     Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος αυτού, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.  Η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει για το σχέδιο δράσης της.
     Στη συνεδρίαση πήραν μέρος οι:
     Νομάρχης Χίου Π. Λαμπρινούδη, Αντινομάρχης Π. Στεφάνου, Διοικητής νοσοκομείου Γ. Ξενάκη, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γ. Αμύγδαλος, εκπρόσωποι των εργαζομένων όπως και των παρατάξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των πολιτικών κομμάτων, του Ε.Κ. Χίου και άλλων μαζικών φορέων.
     Τόσο ο Νομάρχης, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής αντινομάρχης κ. Στεφάνου, εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την επιστροφή του Οργανισμού από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Υγείας.
     Ο κ. Λαμπρινούδης μάλιστα έθεσε και το ζήτημα των χρονοβόρων διαδικασιών μέχρι την έγκριση θέσεων και την πραγματοποίηση προσλήψεων.
     Ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Ξενάκης διαβεβαίωσε ότι με βάση την ενημέρωση που είχε από το υπουργείο υγείας, το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό και οφείλεται στην αλλαγή των αρμόδιων υφυπουργών μετά τις εκλογές. Παρόλα αυτά,  η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη δεν πείσθηκε για αυτό, ενώ διάχυτος ήταν ο προβληματισμός και για την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν συνολικά τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών, το ζήτημα των αεροδιακομιδών κ.α.
            
     
     ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Α. ΧΙΟΥ