Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου: για τα απειλούμενα είδη στον πλανήτη

Παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου: για τα απειλούμενα είδη στον πλανήτη

10

 07 11 2007
Παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου:
Έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος να εξαφανίσει όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα του πλανήτη;

 

Τα σκυλιά αγοράζονται, εγκαταλείπονται, μετά ενοχλούν οπότε δηλητηριάζονται. Εκτός και αν οι ιδιοκτήτες τους τα παρατήσουν σε κανένα βουνό για να πεθάνουν από την πείνα.
Οι γάτες ενοχλούν επίσης γι’ αυτό δηλητηριάζονται. Όσες γλυτώνουν, πέφτουν θύματα των αυτοκινήτων και μάλιστα σε δρόμους μέσα στην πόλη, στον Κάμπο ή στο Βροντάδο που δεν δικαιολογούνται μεγάλες ταχύτητες και απροσεξίες.
Τα περιστέρια που ζουν αμέριμνα στο Σύνταγμα, στις πλατείες του Παρισιού, του Λονδίνου και αλλού, στη Χίο κατατρέχονται και δηλητηριάζονται, δικαιολογημένα για πολλούς. Ενοχλούν βλέπετε τις καφετέριες στο Βουνάκι. Στο Κολωνάκι δεν ενοχλείται κανείς, μόνο εδώ μας πειράζουν οι κουτσουλιές  γιατί προσπαθούμε να ξεχάσουμε πως μέχρι πριν μερικά χρόνια ζούσαμε με τις κατσίκες στο ισόγειο του σπιτιού μας.
Τα υπόλοιπα πουλιά, μεταξύ των οποίων τους γλάρους, τις κουκουβάγιες, κάποια εξαφανισμένα πια αποδημητικά καθώς και τους λαγούς και τις αλεπούδες ανέλαβαν να τα εξολοθρεύσουν οι κυνηγοί.
Τα μικρότερα που δεν τα «κανεύει» το κυνηγετικό όπλο, τα πιάνουν με ξόβεργα διάφοροι γέροντες, τα πνίγουν με τα χέρια ή με το στόμα τους και μετά τα ψήνουν και τα τρώνε, διότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους.
Τις φωλιές των χελιδονιών χαλάνε τα παιδάκια και όποιος θέλει να βάψει το σπίτι του.
Η τοπική αυτοδιοίκηση έβαλε αυτές τις «ωραίες» παγίδες στο Εμποριός, προφανώς και αλλού, όπου παγιδεύονται σφήκες, μέλισσες, μύγες και όποιο άλλο ζουζούνι πετάει.
Τα ποντίκια εξοντώνονται με δωρεάν δηλητήρια, τα οποία αν βραχούν, λένε κάποιοι, περνούν και στα υπόγεια υδροφόρα στρώματα της γης.
Τα φίδια, εννοείται, κατακομματιάζονται όπου βρεθούν εάν δεν τα λιώσει κάποιο αυτοκίνητο όπως και τους σκαντζόχοιρους άλλωστε.
Τα αργοκίνητα σαλιγκάρια συλλέγονται με μανία μετά από κάθε βροχή για να ψηθούν ζωντανά σε κάποια κατσαρόλα.
Παρά την πρόσφατη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αχινοί περισυλλέγονται και καταβροχθίζονται γιατί αποτελούν βασικό και απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας.
Στα καταστήματα εμπορίας ζώων κακοποιούνται παπαγάλοι, δεμένοι με αλυσίδες από το πόδι,  ιγκουάνα, σκίουροι, χελώνες, ποντικάκια, που χαριτολογώντας τα λένε ινδικά χοιρίδια, και οποιοδήποτε άλλο είδος δεν μπορεί να ζήσει με τον άνθρωπο. Αγοράζονται, λες και η ευθύνη της φροντίδας ενός ζωντανού είναι κάτι εύκολο, για να ψοφήσουν λίγο καιρό αργότερα. Ορισμένα από αυτά εγκαταλείπονται κιόλας. Έχουν τηλεφωνήσει στο Φιλοζωικό για να μαζέψει αδέσποτο σκίουρο από τον Άγιο Ιάκωβο και ιγκουάνα από τον Φραγκομαχαλά.
Τα ζώα στις κτηνοτροφικές μονάδες δεν περνάνε καλύτερα και ούτως ή άλλως προορίζονται για σφαγή. Με ποιες άθλιες συνθήκες μεταφέρονται στα σφαγεία το βλέπουμε όλοι. Πόσο επώδυνα πεθαίνουν το ξέρουν οι σφαγείς και οι κτηνίατροι.
Τέλος εφόσον δεν τηρείται καμία διάταξη του Νόμου περί προστασίας των ζώων, εφόσον σχεδόν κανείς δεν ενδιαφέρεται να διατηρηθεί η φυσική αλυσίδα του περιβάλλοντος και σκοπός όλων είναι η εξόντωση όλων των ζώων γιατί να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει λαθραλιεία και πως δεν αλιεύονται περισσότερα ψάρια από όσα επιτρέπεται;
Θα μπορούσαμε λοιπόν να φωνάξουμε: «όχι πια άλλα ζώα στον πλανήτη εκτός από τον άνθρωπο». Και τότε, που θα άρχιζε να τρώει ο ένας τον άλλο, θα καταλαβαίναμε πως αισθάνονται τα κατσικάκια, οι πέρδικες και οι λαγοί. Αν επιβιώσουν βέβαια οι άνθρωποι γιατί σκοπός των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο είναι να τους εξοντώσουν και αυτούς. Με άμεσους και έμμεσους τρόπους. Και τότε θα υπάρχουν μόνο κυβερνήσεις και πολιτικοί. Άντε και η τοπική αυτοδιοίκηση. Για να χαίρονται τον κόσμο που έκαναν σαν τα μούτρα τους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 7/11/2007