Αρχική Νέα Τοπικά Παρουσίαση πρότασης για «Ιστορικό κέντρο σύγχρονο και λειτουργικό, με ταυτότητα χιακού πολιτισμού»...

Παρουσίαση πρότασης για «Ιστορικό κέντρο σύγχρονο και λειτουργικό, με ταυτότητα χιακού πολιτισμού» από το Γ. Χαλλιορή

21

Σε δελτίο τύπου της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ αναφέρονται τα εξής:

 

“Ο Γιάννης Χαλλιορής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, πλαισιωμένος από τον Μάρκο Γεραζούνη, Στρατή Στρουμπή, Δημήτρη Ξηνταριανό, Ισίδωρο Τσούρο και Γιώργο Καλλέργη παραχώρησε συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας την πρόταση της παράταξής του: «Ιστορικό κέντρο σύγχρονο και λειτουργικό, με ταυτότητα χιακού πολιτισμού».


Ο κ. Χαλλιορής αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στον πυρήνα της πόλης, για την ενίσχυση του μεικτού χαρακτήρα του, εφόσον συγκεντρώνει σε μεγάλο βαθμό τις διοικητικές κοινωνικές εμπορικές και πνευματικές λειτουργίες.


Επεσήμανε πως ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει και από άλλους Δήμους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική εμπειρία που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε αλλάζοντας δραστικά τη λειτουργία της πόλης, κάνοντας χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται.


Παρουσιάζοντας την πρόταση της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ αναφέρθηκε στον στρατηγικό στόχο που δεν είναι άλλος από την απόδοση του πυρήνα της πόλης στον πεζό, με όρους σύγχρονους και με τα απαραίτητα έργα υποδομής.


Ζήτησε τη διενέργεια ειδικού διαγωνισμού, εφόσον στο εγχείρημα εμπλέκονται επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, με στόχο την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του κέντρου. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να οριοθετηθεί το ιστορικό κέντρο, να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, οι χρήσεις και οι ανάγκες των μονίμων κατοίκων, των υπηρεσιών και του εμπορίου. Ακόμα να προβλεφθούν εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, η δημιουργία ικανών πεζοδρομίων στην περιφέρεια, η ενοποίηση του πνευματικού τριγώνου, η ανάδειξη αρχιτεκτονικών όψεων, καθώς και η δημιουργία φορέα διαχείρισης του κέντρου.


Ο κ. Χαλλιορής τόνισε ότι για όλα αυτά απαιτείται κοινωνική συναίνεση και ισχυρή πολιτική βούληση.

 

Ως προς το πρώτο εκτίμησε ότι διαμορφώνεται θετικό κλίμα, μετά και από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης, το τελευταίο διάστημα.


Ως προς το δεύτερο είπε ότι κατάθεσε, ήδη, αίτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση του οργάνου, για τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων.


Τελειώνοντας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους, τους βουλευτές του νομού, τους δημοτικούς και νομαρχιακούς άρχοντες, τα κόμματα, τους φορείς και τους πολίτες, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλα έργα, από έργα ουσίας, που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική και διέξοδο στην πόλη και τους ανθρώπους της.”

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα Τμήματα Λαθρομετανάστευσης με 150 συνοριοφύλακες
Επόμενο άρθροΕορτασμός των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στις 17/12