Αρχική Νέα Τοπικά «Παιχνίδι» για δύο για τον έλεγχο του Αιγαίου

«Παιχνίδι» για δύο για τον έλεγχο του Αιγαίου

8

Στο Αιγαίο -το «φαρ ουέστ» της ελληνικής ακτοπλοϊας- βρίσκονται αντιμέτωπα πλέον δύο επιχειρηματικά σχήματα: ΑΝΕΚ – Μινωικές Γραμμές – Hellenic SeaWays και Attica – Blue Star.


Συμβαίνει επιτέλους αυτό που επί χρόνια περίμεναν αναλυτές και τραπεζίτες, δηλαδή η δημιουργία των δύο πόλων. Οι ίδιοι θεωρούν περίπου βέβαιο ότι αυτοί οι δύο πόλοι θα «μαζέψουν» και ότι άλλο βρίσκεται στον χώρο της ακτοπλοϊας. Εκτός αν και εδώ υπάρξουν εκπλήξεις.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι την πώληση του μεριδίου του στην ΑΝΕΚ, περίπου 16%, μελετά το τελευταίο διάστημα και ο όμιλος Grimaldi, ο οποίος όταν είχε εισέλθει στην εταιρεία είχε προκαλέσει πολλά «Ρίχτερ» στους ελληνικούς επιχειρηματικούς κύκλους της ακτοπλοϊας. Όμως, τώρα φαίνεται ότι οι Ιταλοί κάνουν ορισμένες δεύτερες σκέψεις και πιθανότατα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τις ισορροπίες μέσα στην ΑΝΕΚ. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν όντως ο Grimaldi πουλήσει το 16% της ΑΝΕΚ ποιος θα το πάρει; Υποψήφιοι υπάρχουν και πολλά ταξίδια γίνονται τις τελευταίες μέρες προς την Ιταλία.


Σε πηγαδάκι ο Γιώργος Βουλγαράκης, υπουργός Ναυτιλίας, έλεγε πριν από λίγες μέρες ότι «έπαθε πλάκα» μόλις έμαθε για τη συμφωνία Λασκαρίδη – Βαρδινογιάννη.


Το συνολικό ύψος της ανήλθε στα 250 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με τραπεζικό δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι συνεχώς παρούσα σε όλα τα μεγάλα deal στην ακτοπλοϊα.


Συμφωνίες
Όμως, η αλήθεια είναι ότι αυτή η συμφωνία κάθε άλλο παρά «κεραυνός εν αιθρία» πρέπει να θεωρηθεί. Όσοι παροικούν στην Ιερουσαλήμ της ακτοπλοϊας γνωρίζουν ότι πλέον το επιχειρηματικό περιβάλλον σε αυτήν την αγορά είναι εξαιρετικά ρευστό και ευμετάβλητο, οι δε επενδυτές θα συνεχίσουν να πωλούν τις συμμετοχές τους ή και ολόκληρες τις εταιρείες τους αν πετύχουν μία καλή τιμή. Μετά τη συμφωνία Λασκαρίδη – Βαρδινογιάννη, η Sea Star, εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Κύπρου, ελέγχει το 26,71% των Μινωικών Γραμμών και το 34,70% της Hellenic SeaWays, ενώ στον έλεγχό της είχε ήδη περίπου το 14% της ΑΝΕΚ.


Από την άλλη πλευρά, ο επενδυτικός όμιλος της MIG ελέγχει τον όμιλο της Attica και τη Blue Star Ferries.


Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι κρούσεις σε επενδυτές με ρευστότητα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και από στελέχη της ΝΕΛ, ενώ τραπεζίτες σημειώνουν ότι πλέον οι ραγδαίες εξελίξεις έχουν ανησυχήσει και τις μικρότερες εταιρείες της αγοράς (π.χ. ΣΑΟΣ κ.α.). Ο όμιλος της MIG, μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς για τον όμιλο της Attica και τη BSF, είναι πιθανό να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο εταιρειών. Τη συγχώνευση των Μινωικών με την ΑΝΕΚ θεωρείται πιθανό ότι θα επιδιώξει και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ενώ η ΑΝΕΚ στη γενική συνέλευσή της, στις 19 Δεκεμβρίου, θα αποφασίσει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 120 εκατ. ευρώ. Σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου βρίσκεται και η Sea Star, η οποία είναι ο αγοραστής Μινωικών και HSW.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ