Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΝ: “Η ΟΑ μπορεί να πετάξει ψηλότερα”

ΣΥΝ: “Η ΟΑ μπορεί να πετάξει ψηλότερα”

11

 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου


Αποτελεί πρωτόγνωρο πολιτικό δεδομένο στην εποχή των νεοφιλελεύθερων ανταγωνισμών, στην εποχή των ελεύθερων ουρανών της Ε.Ε., του Ζακ Μπαρό και της Ελληνικής κυβέρνησης, να δηλώνουν ευθαρσώς και με «μοιρασμένους ρόλους» την ανάγκη να απαλλαγή η χώρα μας από τον Εθνικό της αερομεταφορέα.
Τα τελευταία χρόνια τόσο το ΠΑΣΟΚ του χθες, όσο και η Ν.Δ. του σήμερα ,επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ ,γι΄αυτό και την θέλουν διαλυμένη, καθηλωμένη και  κομματιασμένη στο παζάρι των ρευστοποιήσεων ,με τους επίδοξους επενδυτές να καραδοκούν στην γωνία.
Οι επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού μας θα είναι τεράστιες από το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, μας οδηγεί σε καταστάσεις μονοπωλίων τύπου «ΝΕΛ»,θα εντείνει την απομόνωση, η Χίος θα γίνει οικονομικά απρόσιτη στον μέσο τουρίστα, και  θα αυξηθεί το κόστος μετακίνησης των κατοίκων του νησιού μας.
Η υπόθεση της τύχης του Εθνικού μας  αερομεταφορέα, είναι ευθύνη όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας ,για μια ΟΑ απαλλαγμένη από τα βαρίδια που της φόρτωσαν οι κομματικές πολιτικές και οι πελατειακές σχέσεις του Δικομματισμού και για τις οποίες δεν μιλάει σήμερα κανείς..
Η ΟΑ μπορεί να πετάξει ψηλότερα, είναι ανάγκη ιδιαίτερα για τον νησί μας, έχει  προοπτικές να ανταγωνιστεί τις ιδιωτικές εταιρίες, και να γίνει κερδοφόρα διατηρώντας παράλληλα και τον κοινωνικό της ρόλο.


.Χίος 19-12-2007
Το γραφείο τύπου του ΣΥΝ