Αρχική Νέα Τοπικά Εξώδικο Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ προς Πανεπιστήμιο, ζητά την παράδοση κτηρίου της

Εξώδικο Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ προς Πανεπιστήμιο, ζητά την παράδοση κτηρίου της

13

    Εξώδικο προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απέστειλε το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης «Αδ. Κοραής», «…για την απόδοση του ορόφου που χρησιμοποιεί (πρώην 6ο Δημοτικό) μετά την παρέλευση και της 2ης προθεσμίας που δόθηκε αναμένοντας απάντηση σε πρόταση για συμβιβαστική λύση.
   Αυτά τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου της Βιβλιοθήκης, όπου σημειώνεται επίσης:
   «…Το Πανεπιστήμιο απαξίωσε στο να δώσει έστω και αρνητική απάντηση.
   Η πρόταση κατατέθηκε από το Εφορευτικό Συμβούλιο μέσα σε πνεύμα καλής θέλησης και παρά τα τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ιστορική μας Βιβλιοθήκη.
   «Όπως προφανώς προκύπτει, δεν μπορεί να αποτελέσει η Βιβλιοθήκη για το Πανεπιστήμιο το μέσο πίεσης προς την τοπική κοινωνία για επίλυση δικών του χρόνιων προβλημάτων στέγασης.
   «Είναι ευτελισμός για το από αιώνων Ιστορικό, πνευματικό Ίδρυμα του Νησιού μας όλη αυτή η αντιμετώπιση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Δεν μπορεί να καταντήσει επαίτης, ο ιδιοκτήτης, αφού θα έπρεπε το Πανεπιστήμιο να είχε παραδώσει το κτήριο από τον Οκτώβριο του 2006 σύμφωνα με γραπτή πρυτανική δέσμευσή του. Το Εφορευτικό Συμβούλιο μπορεί να παρέκαμψε μεγαλοθύμως την πρόσφατη έγγραφη πρυτανική προσβολή, αλλά δεν μπορεί να μην αγωνιστεί για το δίκαιο της Βιβλιοθήκης και τη σωτηρία του ανεκτίμητου πλούτου της.
   Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 20008 το Εφορευτικό Συμβούλιο συνεδριάζει για τα περαιτέρω».