Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νοσοκομείου Χίου για το θάνατο του Nela Aslan

Απάντηση Νοσοκομείου Χίου για το θάνατο του Nela Aslan

6

Απάντηση για το θέμα της νοσηλείας του άτυχου 21χρονου μετανάστη Nela Aslan στο Νοσοκομείο της Χίου δίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, Γιάννης Ξενάκης.

Σημειώνοντας γενικά ότι ορισμένα τοπικά μέσα παραπληροφορούν για το θέμα και αποδίδουν ευθύνες για τους γιατρούς του Σκυλίτσειου, δίνονται μια σειρά στοιχείων από τον φάκελλο του τότε ασθενή ενώ τονίζει πως στο μέλλον “…Οι γιατροί και η Διοίκηση του Νοσοκομείου στο μέλλον θα υπερασπιστούν διά της νομικής οδού αυτά τα στοιχεία που διανθίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και κάποιοι αλόγιστα ποδοπατούν”.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι η ακόλουθη:

«O εν λόγω ασθενής, για το θάνατο του οποίου εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του, προσήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου στις 3-12-07 και ώρα 22.30. Έγιναν οι απαιτούμενες διαγνώσεις και εφαρμόστηκαν οι μέθοδοι θεραπείας για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Στις 5-12-07 παρουσίασε έντονο κοιλιακό άλγος με πολλαπλούς εμέτους και έγινε υπερηχογράφημα κοιλίας στο Εργαστήριο Απεικονιστικής Ιατρικής του Νοσοκομείου μας που έδειξε υγρό στην κοιλία ως επί περιτονίτιδος. Στις 17:00 έγινε χειρουργική εκτίμηση από τον κ. Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος διέγνωσε εικόνα διάχυτης περιτονίτιδας – οξείας κοιλίας και τροποποιήθηκε η φαρμακευτική αγωγή.
Στις 6-12-07 σε νέο υπερηχογράφημα καρδιάς παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση του περικαρδιακού υγρού ετέθη η επισήμανση επαπειλούμενου επιπωματισμού, έγιναν τα απαιτούμενα και απεφασίσθη η διακομιδή με ΕΚΑΒ και στις 15.30 της ίδιας ημέρας διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Στον φάκελο του ασθενούς υπάρχουν όλα τα στοιχεία διαγνώσεων και εξετάσεων, καθώς και έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας, την οποία ζήτησα κατόπιν διαπίστωσης διασποράς από τα τοπικά ΜΜΕ, ανυπόστατων στοιχείων και ψευδών πληροφοριών περί του θανάτου του ατυχούς νέου.
Δεν γνωρίζω τι συμφέροντα εξυπηρετεί η παραπληροφόρηση της χιακής κοινωνίας μας από κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης και γιατί αποδίδονται ευθύνες στο Νοσοκομείο και τους γιατρούς χωρίς να τους ανήκουν.
Διαβεβαιώνω το χιακό λαό ότι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε λάθος ανθρώπινο και να αναλάβουν όλες τις ευθύνες, όποτε και εάν με στοιχεία τεκμηριωμένα τους αναλογούν. Δεν είναι όμως κανείς από μας διατεθειμένος να δέχεται τη λάσπη και ανυπόστατες καταγγελίες, που θίγουν το κύρος της επιστημονικής κατάρτισης και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Θα είμαστε πάντα στη διάθεση των δημοσιογράφων για ενημέρωση επί παντός γεγονότος που αφορά το Νοσοκομείο της Χίου, αλλά δεν θα δεχθούμε πλέον χωρίς αντίδραση συκοφαντικά δημοσιεύματα.
Οι γιατροί και η Διοίκηση του Νοσοκομείου στο μέλλον θα υπερασπιστούν διά της νομικής οδού αυτά τα στοιχεία που διανθίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και κάποιοι αλόγιστα ποδοπατούν.
Ας πληροφορηθούν αυτοί οι ίδιοι που συκοφαντούν από τι αιτία επήλθε ο θάνατος του Nela Aslan και ας διαβάσουν τις διαγνώσεις των ιατρών του Νοσοκομείου μας».