Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακός οργανισμός για ΑμεΑ

Νομαρχιακός οργανισμός για ΑμεΑ

13

 Την σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Νομαρχιακός Οργανισμός Στήριξης Ατόμων Με Αναπηρίες Χίου», αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Ν.Σ  στην τελευταία συνεδρίασή του.
Ο νομάρχης Χίου κ. Π. Λαμπρινούδης, έδωσε το στίγμα του υπό σύσταση οργανισμού, λέγοντας ότι «Ο  οργανισμός  αυτός, όπως και οι υπόλοιποι που εποπτεύει η ΝΑΧ, θα είναι αυτόνομος, και θα ελέγχεται από 7μελές Δ.Σ ( 3 μέλη από Ν.Σ και 4 από συλλόγους ΑΜεΑ). Όπως και κάθε νομικό πρόσωπο, συνέχισε ο κ. Λαμπρινούδης, θα χρηματοδοτείται από την ΝΑΧ με το ποσό των 50.000 ευρώ ,ετησίως, ενώ μόνο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θα λάβει επιπλέον 50.000 ευρώ», τόνισε.
Η πρόεδρος του παγχιακού σωματείου ΑΜεΑ κ. Σ. Μιχάλα, χαρακτήρισε  « μεγάλη κοινωνική δομή» την ίδρυση ενός τέτοιου οργανισμού, ενώ τόνισε στη  ΝΑΧ που «πρωτοπορεί» όπως ανέφερε, πραγματοποιώντας κάτι τέτοιο, ότι « ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος». Παράλληλα η κ. Μιχάλα ζήτησε από την ΝΑΧ να « οριστεί ένα ποσοστό επί του τακτικού προϋπολογισμού  της Νομαρχίας»,   για τον οργανισμό αυτό , έτσι ώστε «να μην παζαρεύουμε κάθε φορά που δεν φτάνουν τα χρήματα» ανέφερε.
Την σύσταση του ανωτέρω οργανισμού, καταψήφισε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ελάσσονος  μειοψηφίας κ. Γ.Ζωφός λέγοντας ότι «οι τομείς της Υγείας και Πρόνοιας πρέπει να ανήκουν στην κεντρική εξουσία και όχι να μεταφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 21/12/2007 (dimokratiki.org)