Αρχική Νέα Τοπικά ΙΚΑ Χίου: Χωρίς μικροβιολόγο με το νέο χρόνο…

ΙΚΑ Χίου: Χωρίς μικροβιολόγο με το νέο χρόνο…

6

 Παρά τις επανειλημμένες επείγουσες αναφορές από την πλευρά της διεύθυνσης του υποκαταστήματος Χίου στη διοίκηση του ΙΚΑ για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, εντούτοις τα προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά ήδη έχουν αρχίσει να έχουν αντίκτυπο και στους ασφαλισμένους.
Χωρίς μικροβιολόγο θα βρίσκεται από σήμερα το υποκατάστημα του ΙΚΑ, μιας και μετά τη συνταξιοδότηση του ενός μικροβιολόγου (Νίκου Γαλάτουλα), λαμβάνει άδεια κύησης και η δεύτερη (Σταυρούλα Πολιτάκη).
Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνεται από τη μια πλευρά ο ίδιος ο ασφαλισμένος που χρειάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει τις μικροβιολογικές εξετάσεις, αλλά και το ίδιο το ασφαλιστικό ταμείο αφού αναγκάζεται να πληρώσει με την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών.
Μια πρόσθετη «αιμορραγία» σε ιατρικό προσωπικό θα υπάρχει στις 15 Ιανουαρίου οπότε και θα αποχωρήσουν –λόγω λήξης της διετούς σύμβασής τους- ο παθολόγος Γιάννης Βρουλής και ο νευρολόγος Γιάννης Αντωνακούδης.
«Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, περιμένουμε να υπάρξει η επίλυση του προβλήματος από τη διοίκηση», μας απάντησε ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Χίου Χρήστος Κουτελάκης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 4/1/2008 (dimokratiki.org)