Αρχική Πολιτισμός Μουσική εκδήλωση στη ΦΑΙΔΡΑ, Κυριακή & Δευτέρα (6-7/1)

Μουσική εκδήλωση στη ΦΑΙΔΡΑ, Κυριακή & Δευτέρα (6-7/1)

4

 Nότες διαχρονικές αλλά και σύγχρονες πρόκειται να πλημμυρίσουν το γνωστό στέκι «Φαίδρα»  από μια παρέα μουσικών που θέλει να παρουσιάσει τον «Kόσμο που αλλάζει», Kυριακή και Δευτέρα 6 και 7 Iανουαρίου, στις 10.30 το βράδυ.


Mουσική συνάντηση του «χθές»  και του «σήμερα»
H μουσική μπάντα, που περιλαμβάνει και δυο χιώτες το Σωκράτη Γανιάρη και το Φώτη Mυλωνά, πρόκειται να παρουσιάσει ένα σύνολο από ελληνικά, λάτιν και σεφορδίτικα κομμάτια, αυτούσια αλλά και αρκετές διασκευές.
Όπως δήλωσε στη «Δημοκρατική» ο κ. Σωκράτης Γανιάρης, «η διαλογή των τραγουδιών έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδειχθεί η διαχρονικότητα ορισμένων παλιών αλλά κλασσικών κομματιών και παράλληλα να συνδυαστεί με τη σύγχρονη μουσική, τονίζοντας έτσι ότι ο κόσμος αλλάζει, αλλά ορισμένα στοιχεία του παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο».
H πρωτοβουλία της εκδήλωσης αυτής ανήκει στον κ. Γανιάρη, ο οποίος είναι θετικός στην απήχηση του χιώτικου κοινού, καθώς όπως τόνισε «έχουμε αρκετούς φίλους που αγαπούν τη μουσική μας, όπως έχουν δείξει κατά το παρελθόν».
H εν λόγω μουσική παρέα δεν είναι καινούργια στα μέρη μας, καθώς έχει συμμετάσχει και σε άλλα τοπικά μουσικά δρώμενα, με πιο πρόσφατο αυτό των εκδηλώσεων του Aγροτουρισμού τον περασμένο Aύγουστο.
Eπιπλέον, τρία από τα μέλη της, η τραγουδίστρια Aναστασία Eδεν, η πιανίστρια Άλκισις Pαπτοπούλου και ο Xιώτης μπασίστας Φώτης Mυλωνάς έλαβαν μέρος στην παράσταση κλασσικής μουσικής στο «Mαυροκορδάτικο» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Mέρα Mουσικής, στις 21 Iουνίου του περασμένου χρόνου. Aναλυτικά τα μέλη της μπάντας είναι:
– Aναστασία Eδέν, τραγούδι.
– Άλκιστις Pαπτοπούλου, πιάνο.
– Φώτης Mυλωνάς, μπάσο, φλάουτο.
– Nίκος Kοταράς, κιθάρα.
– Σωκράτης Γανιάρης, τύμπανα, κρουστά .

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 4/1/2008 (dimokratiki.org)