Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας: νέο χαράτσι στα ανταποδοτικά από τη Δημοτική Αρχή...

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας: νέο χαράτσι στα ανταποδοτικά από τη Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης

14

 Βροντάδος, 07/01/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Οι δημότες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη: Νέα χαράτσια στο Δήμο Ομηρούπολης»


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών για το 2008, έγινε φανερό ότι η Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά της να μην επιβαρύνει και να μην ζητήσει τίποτα από όσα δικαιούμαστε ως Δήμος από την κεντρική εξουσία, δεν διστάζει να επιβάλει αυξημένη φορολογία στους δημότες, για τις δημοτικές υπηρεσίες, η ποιότητα των οποίων συνεχώς υποβαθμίζεται, παρά τα αυξημένα τέλη που καλούμαστε να πληρώσουμε.
Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος κατά την εισήγησή του τόνισε ότι η ανταποδοτική φιλοσοφία είναι άδικη, αντιλαϊκή και σε τελική ανάλυση αισχρή, αν αναλογιστεί κανείς ότι μισθοί και μεροκάματα σε πραγματικές τιμές βρίσκονται στα επίπεδο του 1990, την ώρα που τα κέρδη των εχόντων και κατεχόντων έφτασαν σε αστρονομικά ποσά.
Συνεπείς οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ως προς τις θέσεις της παράταξής μας με επίκεντρο τους δημότες και τις πραγματικές ανάγκες τους, πρότειναν την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και την αντικατάστασή τους από κρατικές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό πάγιου χαρακτήρα που θα προσεγγίζει το 10%. Επίσης, έκαναν αναφορά, στην χρόνια αδικία των υπεξαιρεθέντων παρακρατημένων πόρων που για το δήμο μας αφορά ένα ποσό της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ – ένα δίκαιο αίτημα που η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα για να υποστηρίξει, προφανώς γιατί θεωρεί σημαντικότερο να εμφανίζεται ως «καλό παιδί» των κυβερνήσεων, και ιδιαίτερα της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που την στήριξε προεκλογικά, παρά να υπερασπιστεί έμπρακτα το δίκαιο και την τσέπη των δημοτών.
Χωρίς κανέναν ουσιαστικό αντίλογο από τη δημοτική αρχή, αφού είναι έωλα τα επιχειρήματά της και για δεύτερη χρονιά ανακόλουθη στα όσα υποσχέθηκε στους δημότες μας προεκλογικά περί μη αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη και χωρίς ουσιαστικές πολιτικές αντιρρήσεις από τις άλλες παρατάξεις που ανήκουν στο τόξο του δεύτερου μεγάλου κόμματος εξουσίας, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι παραπάνω φορομπηχτικές αυξήσεις που θα μειώσουν παραπέρα το εισόδημα των δημοτών μας. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της δημοτικής αρχής είναι ότι ενώ η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Συκιάδας ήταν να μην προβούν σε αυξήσεις και αυτή την απόφαση της έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Δεκανίκι και πάλι αυτή τη φορά στην πολιτική της δημοτικής αρχής, η παράταξη της ΠΑΚ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ  του κ. Παπαληού που υπερψήφισε τις αυξήσεις, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ξεχρεώνει τα πολιτικά γραμμάτια της προεκλογικής περιόδου και όχι μόνον αυτής.
Η παράταξη των «Πολιτών Ομηρούπολης»-επίσημο ΠΑΣΟΚ- μίλησε για μηδενικές αυξήσεις και πρότεινε αυξήσεις με βάση τον πληθωρισμό μόνο στον ένα τομέα των ανταποδοτικών τελών, συμφωνώντας όμως τελικά και οι τρεις παρατάξεις στη λογική της ανταποδοτικότητας που σε τελική ανάλυση σημαίνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι δημότες μας καλούνται και πάλι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να αγωνιστούν-δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της Λαγκάδας και στέλεχος της παράταξής Στέφανος Τσίγκος μίλησε για απειθαρχία των συγχωριανών του σ’ αυτές τις αυξήσεις- ώστε αυτές οι πολιτικές να πληρωθούν ακριβά πολιτικά και να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ αυτών που βρίσκονται στο πλάι του δημότη και όχι αυτών που και πάλι τον ποδοπατούν.
Είναι ανάγκη να ξεσηκωθούν οι δημότες μας τόσο στο Βροντάδο,  όσο και στους οικισμούς ώστε να σταματήσει αυτή η στυγνή οικονομική πολιτική της δημοτικής αρχής.


Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης

Διαφήμιση