Αρχική Νέα Τοπικά Επαναφορά περιφερειακού δρόμου του Κάστρου από την παράταξη Μεννή λόγω… Ζαχόπουλου

Επαναφορά περιφερειακού δρόμου του Κάστρου από την παράταξη Μεννή λόγω… Ζαχόπουλου

9

    Την επαναφορά του θέματος σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο του Κάστρου, ζητά ο συνδυασμός «Ανθρώπινη Πόλη» του Μάρκου Μεννή προσπαθώντας έτσι να εκμεταλλευτεί το πολιτικό θέμα που έχει ξεσπάσει με την υπόθεση Ζαχόπουλου.
   Μετά την έντονη συζήτηση που γίνεται και τις αναφορές για τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) την περίοδο Προεδρίας του τέως Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλου, ο συνδυασμός Μεννή ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χίου.
   Ευθύνη βέβαια τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της νυν Δημοτικής Αρχής είναι να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Επιτροπή Αγώνα για τις εναλλακτικές κυκλοφοριακές λύσεις και να μην γυρίσουν πάλι πίσω τον τόπο σε συζητήσεις και αποφάσεις συμβουλίων.
   Για την ιστορία η αίτηση της Ανθρώπινης Πόλης, με ημερομηνία 7/1/2008, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου είναι η ακόλουθη:
   «Κύριε Πρόεδρε,
   Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα- σκάνδαλο γύρω από τις υποθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού όπως αυτές που χειρίστηκε ο τ. Γενικός Γραμματέας του κ. Ζαχόπουλος και το σάλο που έχει ξεσπάσει πανελλαδικά, παρακαλούμε όπως εισάγετε στη προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα προς συζήτηση και λήψη σχετικής Απόφασης σχετικά με τον περιφερειακό δρόμο του Κάστρου (Φρουρίου) της πόλης μας.
   Η λήψη μιας τέτοιας απόφασης θεωρείται σημαντική όσο και επιβεβλημένη, λαμβάνοντας υπόψη σας ότι, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, για μια σειρά Αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο οποίο προήδρευε ο κ. Ζαχόπουλος, εκδόθηκαν αντίστοιχες αμφιβόλου κρίσεως.
   Παρακαλούμε η δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα και να εισάγει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο το συντομότερο δυνατόν.
  
   Με τιμή
   Οι δημοτικοί σύμβουλοι
   Μάρκος Μεννής
   Κων/νος Στούπος
   Γιώργος Παπαδόπουλος
   Μιχάλης Φυτούσης
   Γιώργος Συριώδης