Αρχική Απόψεις Aρθρα Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης κατά το β’ εξάμηνο του 2007

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης κατά το β’ εξάμηνο του 2007

8

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Ιούλιος-Δεκέμβριος 2007 υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες δράσεις:
-Συνεργασία με καθηγητές που εφαρμόζουν προγράμματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στα σχολεία τους. Με τους καθηγητές συνεργάστηκαν τα στελέχη Ελένη Κοτσάτου και Στράτος Τσουκάρης.
-Παρέμβαση στο ΚΕΚ Βορείου Αιγαίου με θέμα: «Φιλοσοφία πρόληψης και χρήση ουσιών στην εφηβεία». Τη δράση υλοποίησαν η Αλίνα Πουλάκη και η  Ελένη Κοτσάτου.
-Συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα «Πρόληψη Πρόωρης Σχολικής Εγκατάλειψης». Από το Κέντρο Πρόληψης συμμετέχουν η Αλίνα Πουλάκη και η  Ελένη Κοτσάτου.
-Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη Διεύθυνση Αγωγής Υγείας, με θέμα: «Δεξιότητες Επικοινωνίας. Ο ρόλος του συντονιστή». Το σεμινάριο υλοποίησε η Αλίνα Πουλάκη.
-Συνάντηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στην πρόληψη, σε μαθητές Γυμνασίου Βροντάδου από το Γιώργο Ψαρούδη.
-Συνάντηση γνωριμίας και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη με 2 ομάδες στελεχών στρατού. Τη δράση υλοποίησε ο Στράτος Τσουκάρης.
-Συμμετοχή σε παρέμβαση του κλιμακίου της διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ σε στρατιωτικές μονάδες του νησιού, με συντονιστή τον ψυχίατρο Πλοίαρχο Β. Μενούτη. Από το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχαν οι Στράτος Τσουκάρης και Γιώργος Ψαρούδης.
-Κύκλος συναντήσεων με δύο ομάδες στελεχών στρατού, με θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στη φιλοσοφία της πρόληψης. Συντονιστές ήταν οι Γιώργος Ψαρούδης και Στράτος Τσουκάρης.
-Έναρξη του 4ου κύκλου συναντήσεων με την ομάδα εθελοντών που συντονίζουν οι  Αλίνα Πουλάκη και   Ελένη Κοτσάτου.
-Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τη γιορτή Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 31/7ου , με τη συνεργασία και άλλων φορέων ψυχικής υγείας του νομού, υπό την αιγίδα της ΠΕΨΑΕΕ.
-Συμμετοχή στη συνάντηση των Κέντρων Πρόληψης Αιγαίου, στη Σύρο. Το Κέντρο Πρόληψης Χίου εκπροσώπησαν τα στελέχη Αλίνα Πουλάκη και Ελένη Κοτσάτου.
-Συμμετοχή στις εργασίες της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Χρήσης  Εξαρτησιογόνων Ουσιών, στη Λάρνακα της Κύπρου, όπου παρουσιάστηκαν 3 αναρτημένες εργασίες (Poster), στις οποίες προβάλλονται δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Χίου στην τοπική κοινωνία (παρεμβάσεις σε στελέχη του στρατού, ομάδες εθελοντών, ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων). Συμμετείχαν οι Αλίνα Πουλάκη και Στράτος Τσουκάρης.
-Συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά ΜΜΕ από το Γιώργο Ψαρούδη.
-Συγγραφή και δημοσίευση άρθρων
-Ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών ή άτομα με δυσκολίες, που ζήτησαν βοήθεια και τις οικογένειές τους.
Το Κέντρο Πρόληψης Χίου συνεργάζεται με πρόσώπα και φορείς του νομού κι άλλων νομών για την κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων περιστατικών.


Τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Χίου:
Πουλάκη Αλίνα
Επιστημονικά Υπεύθυνη, Κλινική Ψυχολόγος
Τσουκάρης Στράτος
Κλινικός Ψυχολόγος
Ψαρούδης Γιώργος
Κοινωνιολόγος
Κοτσάτου Ελένη
Κοινωνική Λειτουργός