Αρχική Νέα Τοπικά Παραίτηση διοικητή Νοσοκομείου ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ψεύδεται στο...

Παραίτηση διοικητή Νοσοκομείου ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ψεύδεται στο θέμα Οργανόγραμμα νοσοκομείου

7

 


“Ψευδόμενος αποδεικνύεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Χίου και οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, αφού η συμπεριφορά του δεν αρμόζει σε Δημόσιο λειτουργό και, μάλιστα, του Τομέα Υγείας”.
Αυτό τονίζει σε δελτίο τύπου η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή και συνεχίζει:

“Από έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2007, προκύπτει ότι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου της Χίου δεν είχε φθάσει καν στα χέρια του αρμόδιου Υφυπουργού, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Διοικητή, στις αρχές Δεκεμβρίου, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφών και αναμένεται έκδοση ΦΕΚ.


Για το θέμα αυτό, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή, έκανε την εξής δήλωση:


«Πριν από ένα μήνα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Χίου πανηγύριζε, με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, για την υπογραφή του νέου Οργανισμού από τον Υπουργό Οικονομίας και, μάλιστα, είχε εξαγγείλει την προκήρυξη προσλήψεων – με βάση το νέο Οργανισμό -.


Είναι αυτονόητο ότι η δημοσιοποίηση αυτής της εξέλιξης προκάλεσε ικανοποίηση στην τοπική κοινωνία, αφού η υπογραφή του νέου Οργανισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.


Σήμερα, είμαι υποχρεωμένη να τον καταγγείλω ως ψευδόμενο, αφού από έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2007 – δύο εβδομάδες, μετά τις δηλώσεις του Διοικητή – προκύπτει ότι το σχέδιο του νέου Οργανισμού δεν είχε καν φτάσει στα χέρια του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.


Με το έγγραφο αυτό, ζητείται από το Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει σχετικά με το εάν η σύσταση των θέσεων  που προτείνονται στον εν λόγω σχέδιο έχει προβλεφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του Υπουργείου Υγείας.
Με δεδομένο ότι τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει, είναι προφανές ότι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου Χίου θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο περιπλανήσεων ανάμεσα στα Υπουργεία, με το μέλλον του άδηλο, ενώ η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα αναμένουν τη στελέχωση του Νοσοκομείου, αλλά και μια στοιχειώδη σοβαρότητα εκ μέρους των υπευθύνων.


Την ημέρα που οι τοπικοί φορείς κινητοποιούνταν, διεκδικώντας προσλήψεις για το Νοσοκομείο της Χίου, ο Διοικητής του κερνούσε σαμπάνιες στο γραφείο του, για την υπογραφή, υποτίθεται, του νέου Οργανισμού. Ανευθυνότητα, αναξιοπιστία και μικροκομματική λειτουργία δεν αρμόζουν σε Δημόσιο λειτουργό και, μάλιστα, στο χώρο της Υγείας.
Μετά από αυτό, το λιγότερο που οφείλει σήμερα είναι να υποβάλλει την παραίτησή του», καταλήγει το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο της κας Τσουρή.