Αρχική Απόψεις Aρθρα Νέστορας Ξυλάς: Ευχές για το 2008…. και οι φρούδες ελπίδες «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ»

Νέστορας Ξυλάς: Ευχές για το 2008…. και οι φρούδες ελπίδες «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ»

6

 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2008….ΚΑΙ  ΟΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ»


Εύχομαι το 2008 να κοπούν τα ποδάρια της Αστικής Τάξης! Προϋπόθεση για να λέμε και “υγεία”, ευτυχία” και λοιπές ευχές… Να χάσει έδαφος και να βγει κερδισμένο το εργατικό και γενικότερα λαϊκό κίνημα. Τα μάτια ανοιχτά σύντροφοι! Σε επαγρύπνηση! Τι κοροϊδία και συγκάλυψη ζούμε πάλι το τελευταίο διάστημα δεν λέγεται…ενώ ταυτόχρονα μαγειρεύονται και τα “νέα” πολιτικά σκηνικά από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΝ και ΛΑΟΣ. Θα δούνε ακόμα τα μάτια μας πολλά. Αλλά δεν θα θολώσουμε!


Από δίπλα πάντα και η “Βασίλω”… ο ΣΥΝ δηλαδή. Αυτοί ρε παιδιά (ως οπορτουνιστές) είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου. Άλλα εδώ (βουλή), άλλα εκεί (στο κίνημα), άλλα παραπέρα και τούμπαλιν και ό,τι πιάσουν έπιασαν. Λένε ό,τι θέλουν και δεν ρωτούν και κανένα, δεν δίνουν λογαριασμό και είναι και πολύ “in”.


Είμαστε αριστεροί σου λέει και θέλουμε δημόσια δωρεάν παιδεία ενώ ταυτόχρονα αποδέχονται το γνωστό ιδιωτικό “Πανεπιστήμιο” της ΓΣΕΕ, επιζητούν τη διαδικασία της Μπολόνια, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια όπου όπως έλεγαν σε έκθεσή τους στο Ευθρωπαϊκό Κοινοβούλιο “αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του” ενώ πριν 4 χρονια δια στόματος Αλαβάνου  δήλωναν “Παρά τις πολύχρονες συνεχείς καταγγελίες μου ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την κοινοτική οδηγία 8948 της ΕΕ, εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονατι σε συνεργασία με τα Κένρα Ελευθέρων Σπουδών”(ΚΕΣ)!!! (από την ιστοσελίδα του κ. Αλαβάνου, ως ευρωβουλευτή στις 29/8/2002. Πρόσφατα βέβαια το έπαιζαν φανατικοί πολέμιοι των ΚΕΣ που εξισώνουν τα πτυχία με κάθε λογής ιδιωτικό κέντρο εκπαίδευσης – κατάρτησης και ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω ξεπούλημα της Παιδείας. Αυτό θα πει “αξιοπιστία”!


Επίσης, λέει, τους ενδιαφέρει το “τώρα” και όχι το “σοσιαλιστικο μακρυνό αύριο” όπως το ΚΚΕ.


Λες και το ένα με το άλλο δεν είναι δεμένα και αδιαχώριστα. Αλλά μάλλον είναι για εκείνους, που έχουν προ καιρού απεμπολίσει το δεύτερο δήθεν σε όφελος του πρώτου. Είναι εύκολο να τα αποσπάς. Δεν νιώθεις και υπόλογος ούτε στην εργατική τάξη ούτε πουθενά. Να πούμε πχ να κερδίσουμε κάνα φράγκο “ΤΩΡΑ” (πχ 77 λεπτά την ημέρα) και δεν βαριέσαι τι ξημερώνει. Ό,τι δίνει το κεφάλαιο δηλαδή ίσα για να ζούμε. Κι αυτό σου λέει είναι μια νίκη.


Να έχουμε ΠΑΣΟΚ αντί ΝΔ σου λέει. Μικρή νίκη κι αυτό. “Λογικό” σου λέει ο άλλος που δεν καταλαβαίνει πως αυτές οι “μικρές νίκες” είναι στην ουσία “μικρές ήττες” που καθηλώνουν και αποτελματώνουν το λαό στα πλαίσια του αστικού συστήματος του ρίχνουν στάχτη στα μάτια και διαιωνίζουν την εκμετάλλευσή του. Αυτό θεωρεί ο ΣΥΝ “δράση στο σήμερα” το να στριφογυρνά η εργατική τάξη γύρω από το κουφάρι της κυνηγώντας την ουρά της!
Όμως η πάλη σήμερα μπορεί να γίνεται στέρεη μόνο με το μυαλό στο σοσιαλιστικό αύριο για να είναι και αποτελεσματική. Για να μη σου δίνουν με το αριστερό χέρι και σου παίρνουν διπλά με το δεξί. Όλα τα άλλα είναι πολιτικές απατεωνιές…όπως το 2001 όπου επικράτησαν τέτοιες λογικές και έστειλαν ένα ολόκληρο κίνημα από τη σκύλα (νόμος Σιούφα) στη χάρυβδη (νόμος Ρέππα).


Το ΚΚΕ λέει δεν το νοιάζει καθόλου το “τώρα” αλλά μονάχα ένα “απώτερο σοσιαλιστιπό μέλλον”.


Αυτό έχει καταλάβει άραγε από το σύγχρονο πλαίσιο πάλης του ΚΚΕ που απευθύνεται στο εργατικό-λαϊκό κίνημα; Ότι πχ τα 1400 ευρώ κατώτατος μισθός απευθύνονται στο “σοσιαλιστικό αύριο”; Ή ότι το πλαίσιο για την Παιδεία ή την υγεία δεν αντανακλά τις σημερίνες αλλά κάποιες φανταστικές μελλοντικές ανάγκες;
Ή μήπως φοβάται σαν ο διάολος το λιβάνι ότι τα αιτήματα του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αντικειμενικά συγκρούονται ΣΗΜΕΡΑ με την κυρίαρχη πολιτική, που και αυτός στηρίζει, ενώ την ίδια ώρα ανοίγουν το δρόμο για μια ριζικά άλλη κοινωνία που θα καταργήσει την ατομική ιδιοχτησία στα μέσα παραγωγής αναδιοργανώνοντάς τη σε σοσιαλιστική βάση;


Ψάχνει δήθεν και αυτός απεγνωσμένα όπως και οι συν αυτώ τη “λύση” στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Όπως τότε που στήριζε όλες τις στρατηγικές επιλογές του από συνθήκη του Μαάστριχτ μέχρι Σχέδιο Ανάν! Να λειτουργήσει σου λέει το σύστημα (με τις “ανεξάρτητες” αρχές κλπ) για να παταχθούν τα σκάνδαλα. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και φυσικά να ηττηθεί το ΚΚΕ. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής απατεωνιάς αλλά και πολιτικής ξετσιπωσιάς!


Ορίστε τα λόγια των “νέων”, “εκθαμβωτικών”, πολιτικών του προσώπων:


«Για να το πετύχουμε πρέπει τάχιστα να προγραμματίσουμε μια πολιτική διαδικασία που θα μας οδηγήσει (…) στην κατεύθυνση συγκρότησης των εναλλακτικών μας θέσεων, θα έλεγα ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου».


«Το ΚΚΕ μιλάει για τη λαϊκή οικονομία και τη λαϊκή εξουσία. Για ένα κόσμο φαντάζει πολύ μακρινό. Βεβαίως, για ένα κόσμο το ΚΚΕ αποτελεί δύναμη αντίστασης στο σύστημα, κανείς όμως δεν μπορεί να περιμένει τη “Δευτέρα παρουσία” του σοσιαλισμού (…) Με το ΚΚΕ έχουμε ανταγωνιστικά σχέδια (…) Για να μπορέσει το ΚΚΕ να μπει σε μια τροχιά συζήτησης (…) με άλλα λόγια, για να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, πρέπει να ηττηθεί». (από συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΠΟΧΗ).


Πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τους εργαζόμενους με βάση και την εμπειρία τους, η στάση της αστική τάξης αλλά και κομμάτων όπως ο ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ απέναντι στο ΚΚΕ. Την πολιτική δύναμη που ήταν είναι και θα είναι πρωταγωνιστής στους αγώνες για το ψωμί και τη δουλειά, για το σοσιαλισμό και κομμουνισμό. Το δίλημμα παραμένει επίκαιρο: Σημερινή βαρβαρότητα με δικομματισμό ή διπολισμό –ΝΔ και ΛΑΟΣ από τη μια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ από την άλλη- ή το άλμα στο μέλλον, στην κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο νέο σοσιαλιστικό κόσμο, ρεαλιστικό ιστορικό αίτημα όσο ποτέ! 


ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΥΛΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ