Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Ανάγκη προσλήψεων νοσοκομειακών γιατρών παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας

Ανάγκη προσλήψεων νοσοκομειακών γιατρών παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας

7

 Την πρόσληψη 4.500 γιατρών μέχρι το τέλος του 2009 προωθεί το υπουργείο Υγείας. Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.
      Παραδεχόμενος έτσι το μεγάλο πρόβλημα στο χώρο της υγείας, ο υπουργός σημείωσε ότι ως το τέλος του 2009 αναμένεται να προσληφθούν συνολικά 5.500 γιατροί, καθώς 1.000 θέσεις έχουν ήδη προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2008.
      Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λεβέντη, οι κοινοτικές οδηγίες προβλέπουν 48 ώρες για τους ειδικευμένους και 58 ώρες για τους ειδικευόμενους, επισημαίνοντας ότι, για να εφαρμοστεί αυτό το ωράριο, απαιτούνται τουλάχιστον 5.000 γιατροί που δεν προβλέπονται από τον προσφάτως ψηφισθέντα προϋπολογισμό.
      Απαντώντας, ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών χρειάζεται περισσότερος κόσμος και παραδέχθηκε πως οι συνθήκες εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν μεσαιωνικές.
      Στο σημείο αυτό τόνισε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το ελληνικό κράτος και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας, διότι οι νοσοκομειακοί γιατροί κράτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο.      ΠΗΓΗ: ΔΟΛ