Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Επιστολή αντινομάρχη Π. Φλάμου στο ΙΚΑ για τα προβλήματα σε μικροβιολογικό

Επιστολή αντινομάρχη Π. Φλάμου στο ΙΚΑ για τα προβλήματα σε μικροβιολογικό

26

 Επιστολή προς το ΙΚΑ απέστειλε ο αντινομάρχης Πέτρος Φλάμος με αφορμή τα προβλήματα που υπάροχυν στη στελέχωση του Υγειονομικού τμήματος του ΙΚΑ Χίου:
Χίος, 10/01/2008
 
Προς:
IKA – ETAM
Αγ. Κωνσταντίνου 8, ΤΚ: 10241
Υπόψιν:
Διευθυντή Υγειονομικού Προσωπικού
κ. Νικολαΐδη
Θέμα: Στελέχωση Υγειονομικού ΙΚΑ Χίου
Αξιότιμε κύριε Νικολαΐδη,
Η διεύθυνση Υγειονομικού του ΙΚΑ Χίου αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Το Μικροβιολογικό τμήμα δεν λειτουργεί, λόγω της συνταξιοδότησης ενός μικροβιολόγου και άδειας εγκυμοσύνης της δεύτερης. Παρόλο που ο προϊστάμενος υγειονομικού κ. Κουτελάκης είχε έγκαιρα ενημερώσει για τις ελλείψεις, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να δοθεί κάποια λύση, έστω προσωρινή.
Αποτέλεσμα της αναστολής της λειτουργίας του μικροβιολογικού τμήματος είναι ότι οι ασφαλισμένοι καταφεύγουν είτε στο Νοσοκομείο είτε σε ιδιώτες γιατρούς για τις αναλύσεις τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά. Σας ενημερώνουμε ότι ήδη δύο ιδιώτες ιατροί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να λειτουργήσει το μικροβιολογικό τμήμα.
Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας τονίσουμε την ανάγκη για εξεύρεση άμεσης λύσης, ώστε το μικροβιολογικό τμήμα να λειτουργήσει κανονικά. Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΙΚΑ Χίου αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις και όσον αφορά τη στελέχωση του από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Ήδη στις 15/01/2008 λήγουν οι συμβάσεις του παθολόγου και του νευρολόγου, χωρίς να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν. Είναι επιτακτική ανάγκη, να προχωρήσετε άμεσα σε ενέργειες, για τη στελέχωση του υγειονομικού από τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, προκειμένου να μη διογκωθεί περαιτέρω το πρόβλημα, και να μην ταλαιπωρηθούν περισσότερο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο νομό μας.
Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΦΛΑΜΟΣ