Αρχική Πολιτισμός Περικλής Κοροβέσης: μεγαλύτερη πληγή της εποχής μας η αδιαφορία

Περικλής Κοροβέσης: μεγαλύτερη πληγή της εποχής μας η αδιαφορία

10

 Μικρός αποδείχθηκε ο χώρος στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ για να φιλοξενήσει την εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων του Περικλή Κοροβέση. Ένα κοινό διψασμένο για να ακούσει, να θέσει ερωτήσεις και να συζητήσει με το συγγραφέα των «Ανθρωποφύλακες» και σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
   Σε αυτή τη διαδικασία του διαλόγου πρόσφερε εξάλλου πολλά η παρουσίαση των Γιάννη Μακριδάκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ευχαριστώντας ο Περικλής Κοροβέσης σημείωσε ότι ήταν και δική του επιλογή να παρουσιάσουν τα βιβλία («Ανθρωποφύλακες» και «Ανεπίδοτοι έρωτες») ντόπιοι, για να αναδειχτεί η ντόπια διανόηση.
   Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα βιβλία του ο Π. Κοροβέσης σημείωσε ότι ειδικά τους «Ανθρωποφύλακες» δεν τους θεωρεί δικό του έργο. Στη θέση τη δίκη του ήταν χιλιάδες, ο ίδιος δεν ήταν παρά ο καταγραφέας αυτής της περιόδου.
   Για το πώς του συνέβησαν στη ζωή του να βασανιστεί αλλά και να εκλεγεί βουλευτής, σχολίασε ότι από μικρός ήταν ενεργός πολίτης. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορούν να σου συμβούν τα πάντα, από το βασανιστείς μέχρι να εκλεγείς βουλευτής! Συνδυάζοντας το μάλιστα αυτό με την επικαιρότητα, σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει ποτέ από ροζ σκάνδαλο, γιατί πολύ απλά θα ήταν ο πρώτος που θα το υποστήριζε!
   Επισήμανε την ανάγκη να είμαστε ενεργοί πολίτες και όχι «αδιάφοροι», τονίζοντας ότι την αδιαφορία θεωρεί σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας, μεγαλύτερο και από την καταστροφή του περιβάλλοντος.
   Η παρουσία στη συγκέντρωση της πρόεδρου του  Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, Μαρίας Πίνιου – Καλλή (που το απόγευμα του Σαββάτου μίλησε σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου) έδωσε ακόμα ένα ενδιαφέρον στην εκδήλωση.
   Δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες για το θέμα των βασανιστηρίων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εξήγηση για το τι οδηγεί το βασανιστή στην πράξη του, που όπως τόνισε είναι ο φόβος.
    Τον Περικλή Κοροβέση, τον περίμενε στο τέλος μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αφού 2 έφηβες- μαθήτριες του 1ου ενιαίου Λυκείου του πήραν συνέντευξη για το επόμενο φύλλο της εφημερίδας τους «Κόσμος Εφήβων».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 14/1/2008 (dimokratiki.org)