Αρχική Νέα Τοπικά Ψαρά: Νέο έγγραφο για κλείσιμο μονάδας ΔΕΗ

Ψαρά: Νέο έγγραφο για κλείσιμο μονάδας ΔΕΗ

3

 
     Προς κλείσιμο οδεύει η μονάδα αυτόνομης ηλεκτροπαραγωγής των Ψαρών, παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργείου ότι θα ενισχυθεί με νέα γεννήτρια και παράλληλα οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευθύνη συντήρησης του αιολικού πάρκου.
     Συνδεόμενα τα Ψαρά ενεργειακά με υπόγειο καλώδιο με τη Χίο, θεωρείται πως δεν έχει την ανάγκη του μικρού σταθμού. Διαφορετικές είναι βέβαια οι απόψεις που είχαν εκφραστεί από τους εργαζόμενους, οι οποίοι παλιότερα είχαν φθάσει να κάνουν μέχρι και απεργία πείνας για να διατηρήσουν τις θέσεις τους.
     Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα γίνεται εντονότερο για το μέλλον των εργαζομένων με δεδομένο ότι το αιολικό πάρκο έχει περάσει από τη ΔΕΗ σε θυγατρική της εταιρεία, πράγμα που καθιστά δύσκολη την απασχόλησή τους αν δεν υπάρξει μια ειδική συμφωνία.
     Ακόμα ένα ζήτημα είναι τι θα γίνει με τις παλιές ηλεκτρογεννήτριες, που έχουν ηλικία άνω των 50 ετών, όπου είχε προταθεί από τον νομαρχιακό σύμβουλο, και νυν αντινομάρχη, Στέφανο Φαρατζή αντί να πουληθούν να αποτελέσουν υλικό για ένα μικρό θεματικό μουσείο στα Ψαρά.
     Ο κ. Φαρατζής μας επισήμανε ότι υπάρχει έγγραφο της διοίκησης για οριστικό κλείσιμο της μονάδας.
     Οι ιδιαιτερότητες όμως των Ψαρών και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε περίπτωση βλάβης του δικτύου, καθώς και το τι σημαίνει να παραμείνουν στο ακριτικό νησί 4 εργαζόμενοι επιβάλλει το θέμα να επανεξεταστεί και να μην προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ στην υλοποίηση της απόφασης.