Αρχική Απόψεις Aρθρα Παντελής Καβύρης: «Πάρε κόσμε…και οπορτουνισμό έχω» (απάντηση σε απάντηση αρθρογράφου της ΚΝΕ…)

Παντελής Καβύρης: «Πάρε κόσμε…και οπορτουνισμό έχω» (απάντηση σε απάντηση αρθρογράφου της ΚΝΕ…)

8

 Απάντηση σε άρθρο του κ.Ν.Ξυλά με τίτλο: «Από κάτω την αρπώ και στον τοίχο την κολλώ».


«Πάρε κόσμε…και οπορτουνισμό έχω»1


         Ειλικρινά αισθάνομαι μεγάλη τιμή που ένα μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ ασχολείται με τα γραφόμενα μου. Παρά την επιθυμία μου, να διαθέσω το χρόνο μου σε επωφελέστερες δραστηριότητες, θα ήταν αγένεια να μην ανταπαντήσω όταν μάλιστα ο νεαρός κνίτης (ο οποίος  μου είναι παντελώς άγνωστος) μου απευθύνεται προσωπικά, «στολίζοντας» με με επίθετα του τύπου «δίγλωσσος», «ψεύτης», «οπορτουνιστής», «αντικομουνιστής» κ.τ.λ. Πάντως έχει την άδεια και την ευκαιρία να με «στολίσει» με ακόμη περισσότερα μιας και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με το θέμα.
        Αγαπητέ κνίτη, όση προσπάθεια και αν κατέβαλα, δεν κατάφερα να διαβάσω το κείμενο σου μέχρι το τέλος. Για αυτό βέβαια δεν ευθύνεσαι εσύ και το γραπτό σου. Μάλλον ευθύνεται η δική μου νοητική λειτουργία. Όταν επί τέσσερις τουλάχιστον δεκαετίες ακούς και διαβάζεις το ίδιο κείμενο, όσο καλό και να είναι, το βαριέσαι. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν φαντάζομαι και οι πιστοί. Κάθε Κυριακή του Θωμά, το ίδιο Ευαγγέλιο. Ίσως να μπορεί να σου το επιβεβαιώσει και η (τακτικά εκκλησιαζόμενη) βουλευτής του κόμματος σου Κανέλλη, η οποία προφανώς θα γνωρίζει (αλλά και θα υλοποιεί) καλύτερα από εμένα τις «θέσεις του ΚΚΕ για την εκκλησία και την θρησκεία».
           Όπως σου έλεγα λοιπόν, από τις πρώτες παραγράφους του κειμένου σου, γνώριζα τη συνέχεια και κυρίως το τέλος. Όχι ότι αυτό οφείλεται σε κάποιες διορατικές ικανότητες (τις οποίες ούτως ή άλλως δεν διαθέτω), αλλά σαν αριστερός (και μάλιστα εκτός ΚΚΕ) όπως ήδη σου έχω πει, έχω ακούσει το «ποίημα» τόσες πολλές φορές και επί τόσα πολλά χρόνια, που το έμαθα απέξω. Μάλιστα θα δεις, που αν και όταν γίνεις υψηλό στέλεχος του κόμματος σου (πράγμα που σου εύχομαι ολόψυχα), θα έχεις πει αυτό το ίδιο «ποίημα» τόσες πολλές φορές, που και σύ θα το έχεις μάθει απέξω (αν δεν το ξέρεις ήδη).
            Από ότι φαντάζομαι, διάλογο δεν μπορούμε να κάνουμε. Πως άλλωστε; Εσύ εκπροσωπείς το επίσημο ΚΚΕ και εγώ τι είμαι; Ένας «δίγλωσσος ψεύτης οπορτουνιστής», ο οποίος μάλιστα έχει το θράσος να είναι στο ΣΥΝ και να το κρύβει2. Ας παίξουμε λοιπόν ένα παιχνιδάκι: Θα προσπαθήσω να πω με δικά μου λόγια τι γράφεις στο κείμενο σου, χωρίς (όπως ήδη ανέφερα) να το έχω διαβάσει. Αυτό το τελευταίο δεν ελπίζω ότι μπορεί να το πιστέψεις (είπαμε ψεύτης οπορτουνιστής κ.τ.λ), ίσως όμως μπορέσω να κοροϊδέψω κάποιον ηλίθιο αναγνώστη ό οποίος αντί να αποστηθίσει τον σημερινό «Ριζοσπάστη», κάθεται και διαβάζει αυτά που με «βάζει και γράφω ο Συνασπισμός», με αποτέλεσμα να εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στα δίχτυα του καπιταλισμού, τον οποίο προφανώς εκπροσωπώ.
              Αρχίζω λοιπόν: Ένας είναι ο Σοσιαλισμός, ο «Υπαρκτός» (αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε). Ήταν απολύτως «ανθρώπινος». Όλα αυτά τα εκατομμύρια που πανηγύριζαν στις χώρες τους, μετά την πτώση του, δεν ήταν εργαζόμενοι. Ήταν αχάριστα μέλη του τοπικού Συνασπισμού, τα οποία δεν αντελήφθησαν το «ανθρώπινο» πρόσωπο του συστήματος. Το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι διαχειριστές των ιδιωτικών κεφαλαίων σήμερα σε αυτές τις χώρες (τις τέως «σοσιαλιστικές») είναι πρώην υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, είναι εντελώς τυχαίο.
            Την αποκλειστική αντιπροσωπία του «Υπαρκτού» εν Ελλάδι, την έχει (ευτυχώς) το ΚΚΕ. Το κόμμα αυτό βρίσκεται σχεδόν στην παρανομία. Τα μέλη του δικάζονται, φυλακίζονται, κακοποιούνται. Όπως ακριβώς και οι ακτιβιστές των υπολοίπων οργανώσεων της Αριστεράς. Μόνο που σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση οι διώξεις γίνονται μάλλον για «θόλωμα των νερών», εφόσον όσοι αριστεροί δεν ανήκουν στο ΚΚΕ είναι είτε δεκανίκια του συστήματος, είτε πράκτορες του καπιταλισμού, είτε όργανα της Αστικής τάξης. Δεν ξέρεις από πού θα σου την «φέρουν». Για παράδειγμα μπορεί σύσσωμη η Δεξιά και η ακροδεξιά να τους κατηγορεί για πρωτεργάτες και υποκινητές των αγώνων για το άρθρο 16 (προφανώς για «ξεκάρφωμα» οι κατηγορίες) και αυτοί οι άθλιοι να είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
             Πέραν του κάθε είδους πρακτόρων, η (εκτός ΚΚΕ) Αριστερά περιλαμβάνει και ένα πλήθος «παρασυρμένων» Αριστερών. Αυτοί είναι άνθρωποι μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας οι οποίοι αφενός δεν κατανοούν τον προδοτικό ρόλο των κάθε είδους Αλαβάνων, αφετέρου παραμελούν την καθημερινή μελέτη και αποστήθιση των «ιερών κειμένων» (Ριζοσπάστης  και Πρόγραμμα του Κόμματος).
            Όποιος τολμήσει να ασκήσει κριτική στο ΚΚΕ είναι (τα είπαμε και πιο πάνω) αντικομουνιστής, οπορτουνιστής, ψεύτης κ.τ.λ. Κυρίως είναι μέλος του Τρισκατάρατου (Συνασπισμού) και το κρύβει. Κανονικά θα έπρεπε να του κόβουν τα πόδια ή να τον φυλακίζουν. Άς όψεται η αστική κ…δημοκρατία που τους αφήνει και κυκλοφορούν ελεύθεροι.
            Αυτή είναι η δική μου εκδοχή νεαρέ για το «ποίημα». Ας κρίνουν οι αναγνώστες μας αν «έπεσα μέσα», χωρίς να διαβάσω τη δική σου.  Αν θέλεις μάλιστα, σου επιτρέπω να την χρησιμοποιείς. Είναι σύντομη, περιεκτική και μπορούν να την καταλάβουν και οι «παρασυρμένοι» που προαναφέραμε. Α! και που ξέχασα. Το τέλος. Μάλλον θα πρέπει να τελειώνεις με κάποια ζητωκραυγή του τύπου: ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!!! ή ΚΑΤΩ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ!!!
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΒΥΡΗΣ
Οπορτουνιστής, δεξιός Ρεφορμιστής και ότι άλλο πει το ΚΟΜΜΑ.
1 Πολεμική κραυγή των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης του ΚΚΕ που ρίχτηκαν στη μάχη των πυρκαγιών το καλοκαίρι, κατόπιν εντολής του ΠΓ.


2 Την κομματική μου ταυτότητα (όταν την είχα), φίλε κνίτη, δεν φοβήθηκα να την αποκαλύψω, ακόμη και αν οι καιροί ήταν τόσο δύσκολοι όσο δεν φαντάζεσαι (προφανώς ήσουνα αγέννητος). Δεν θα είχα λοιπόν κανένα λόγο να μην το κάνω και σήμερα. Όμως τι να κάνουμε; Πραγματικά λυπάμαι αν αυτό σε μπερδεύει, αλλά είμαι ανέντακτος. Θα παρακαλούσα (για μία ακόμη φορά) το αρμόδιο Β γραφείο του κόμματος σου (Το οποίο και προφανώς θα σου έδωσε τις λάθος πληροφορίες για τον χώρο που ανήκω, εφόσον δεν θυμάμαι να έχουμε γνωριστεί εμείς μεταξύ μας), να διορθώσει τα στοιχεία στον φάκελό μου. Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Πιο εύκολα βγαίνεις από τον Τειρεσία παρά από τα κιτάπια του ΚΚΕ. Όμως πρέπει να γίνει. Αλλιώς θα πρέπει πράγματι να ενταχθώ. Μην φαίνεται και το Κόμμα ανακόλουθο.

 

Σ.σ. chiosnews.com
Θα συνιστούσαμε και στους δύο αρθρογράφους, ή σε τυχόν τρίτους που θα πάρουν μέρος σε αυτή την “πολιτική αντιπαράθεση”, να κρατήσουν τουλάχιστον ένα επίπεδο πολιτικού λόγου, αλλιώς δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να φιλοξενούνται στη στήλη της αρθρογραφίας μας.