Αρχική Πολιτισμός Τετάρτη & Πέμπτη Jazz στη Φαίδρα

Τετάρτη & Πέμπτη Jazz στη Φαίδρα

29

 Την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2008, 9:30μμ στη Φαίδρα (Μ. Λιβανού 13), η Αίθουσα Τεχνών «Καλλιόπη» οργανώνει μουσική βραδιά με τίτλο «World Jazz και λίγα μαγικά!» και το συγκροτημα CAPIBARA που αποτελουν οι:
Σόλης Μπαρκή (Ντζέμπε, μπόνγκος, στάμνα,ντέφια, θιβετιανά μπολ, κύμβαλα, γκογκ, εβρα’ι’κές άρπες, ιδιόφωνα, μπεριμπάου, ντιντζεριντού) Απόστολος Καλτσάς (ηλ. μπάσο, εφέ) και Φίλιππος Παππάς (κλαρινέτο, κρουστά, ταχυδακτυλουργίες).


Ένα ταξίδι με πολλούς αυτοσχεδιασμούς σε δικές τους και γνωστές μελωδίες και όχημα τα ηχοχρώματα ηλεκτρικών, κλασσικών και παραδοσιακών οργάνων από όλο τον κόσμο. Είσοδος 12 ευρω με ενα ποτο.


Γεωργίου Μουτάφη 4
82100 ΧΙΟΣ
Τηλ. 22710 25 189
Υπεύθυνη: Kαλλιόπη Λιαδή


18 Φεβρουαρίου 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ : «World Jazz και λίγα μαγικά!»
με το συγκρότημα
CAPIBARA


Σόλης Μπαρκή (κρουστά, μπεριμπάου, ντιντζεριντού)
Απόστολος Καλτσάς (ηλ. μπάσο, εφέ)
Φίλιππος Παππάς (κλαρινέτο, κρουστά, ταχυδακτυλουργίες)ΠΟΤΕ: Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008, 9:30μμ


ΠΟΥ: Φαίδρα Μ. Λιβανού 13, Χίος


ΕΙΣΟΔΟΣ: €12
(περιλαμβάνεται ένα ποτό)


Την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2008, 9:30μμ στη Φαίδρα (Μ. Λιβανού 13), η Αίθουσα Τεχνών «Καλλιόπη» οργανώνει μουσική βραδιά με τίτλο «World Jazz και λίγα μαγικά!».
Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, οι:


Σόλης Μπαρκή (Ντζέμπε, μπόνγκος, στάμνα,ντέφια, θιβετιανά μπολ, κύμβαλα, γκογκ, εβρα’ι’κές άρπες, ιδιόφωνα, μπεριμπάου, ντιντζεριντού) Απόστολος Καλτσάς (ηλ. μπάσο, εφέ) και Φίλιππος Παππάς (κλαρινέτο, κρουστά, ταχυδακτυλουργίες), που αποκαλούν το μουσικό σχήμα τους CAPIBARA, περιΠλανώνται στους δρόμους και τους ποταμούς της λεγομένης World Jazz και όχι μόνο, για χαρά και την απόλαυση του ταξιδιού…και μόνο!


Ένα ταξίδι με όχημα τα ηχοχρώματα ηλεκτρικών, κλασσικών και παραδοσιακών οργάνων από όλο τον κόσμο.


Με μελωδίες δικές τους, της Μεσογείου και Ελλήνων συνθετών αυτοσχεδιάζουν, αυτοσαρκάζονται και αυτομολούν από την καθημερινότητα παρασύροντας το ακροατήριο τους σε ταξίδια μελωδικά εμπλουτισμένα με δόσεις μαγείας….


Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι επιχειρήσεις: A la Creme Ζαχαροπλααστείο, Alexi Andrioti, Οπτικά Μπάτσης, Serafim Travel


Οι καλλιτέχνες….


Σ Ο Λ Η Σ Μ Π Α Ρ Κ Η
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στην Νομική Αθηνών. Μελέτησε σχέδιο και ζωγραφική και ασχολείται με την εικονογράφηση και τα κόμικς Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εικονογραφεί βιβλία και περιοδικά (ΒΑΒΕΛ,9,ΑΝΤΙ και άλλα). Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου.
Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το Αυστραλέζικο didjeridoo. Αγαπάει και εστιάζει στα ηχοχρώματα και τις ηχητικές εικόνες. Είναι η ήταν μέλος σε συγκροτήματα όπως Μαγικό Χαλί,Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τους Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Klaudia Delmer, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο, Αλκη Καλούμενο, Παναγιώτη Στέφο, Νίκο Ξυδάκη.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε συνεργασία του με την Lamia Bedioui,μία συνάντηση φωνής και κρουστών, με τίτλο FIN’AMOR,από την εταιρία LIBRA.
Συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες,όπως το Θέατρο της Ανοιξης, το Θεσσαλικό Θέατρο, ο Πλάγιος Ηχος, η Σ.Ε.Π.Θ.Δ.Ω.Ρ.Α., η ομάδα ΑΜΑΛΓΑΜΑ. Τον τελευταίο καιρό, σε σύμπραξη με άλλους μουσικούς, παρουσιάζει την προσωπική του εργασία, με την μορφή παράστασης, που ονομάζεται Κρουστή Παραμυθία.


Ο Φίλιππος Παππάς σπούδασε κλασικό κλαρινέτο στο ωδείο της Besancon (Γαλλία). Πολύ γρήγορα η επαφή του με παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες τον έστρεψε προς τον αυτοσχεδιασμό με κύρια επιρροή τη jazz και την αφρικανική μουσική. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες σε Ισπανία, Αργεντινή, Καραιβική και Ελλάδα. Τα τρία τελευταία χρόνια παρουσιάζει στην Αθήνα τη μουσική περφορμανς “dub the circus” (πάντρεμα μουσικής και τεχνικών τσίρκου) και είναι μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων.


O μπασίστας και τραγουδοποιός Απόστολος Καλτσάς τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκπέμπει τις χαμηλότερες – και όχι μόνο – συχνότητες των Υπογείων Ρευμάτων αλλά έχει συνεργαστεί με πλήθος άλλων καλλιτεχνών όπως οι Χρήστος Θηβαίος, Άνεμος, Θεοδοσία Τσάτσου, Τρίφωνο, Απόστολος Ρίζος, Νίκος Ξυδάκης κ.ά. Οι μουσικές του διαδρομές εκτίνονται σε ένα ευρύτατο φάσμα, από παραδοσιακή μουσική κι έντεχνο τραγούδι ως new metal και avant garde ακροβασίες και ηχητικούς πειραματισμούς. Επίσης, επιμελείται μουσικά η γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα.