Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχία: Ζητείται έλεγχος πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου από ΟΣΚ

Νομαρχία: Ζητείται έλεγχος πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου από ΟΣΚ

10


Την αποστολή στη Χίο κλιμάκιου μηχανικών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προκειμένου να ελέγξουν εκ νέου την κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα το συγκρότημα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου, ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
   Με δεδομένη την ανησυχία που υπάρχει εξαιτίας της σεισμικής διέγερσης στον ευρύτερα ελλαδικό χώρο (κύρια βέβαια στην περιοχή της Πελοποννήσου και του Ιονίου Πελάγους), ο Νομάρχης Χίου υπενθυμίζει στον Πρόεδρο του ΟΕΚ ότι παραμένει άλυτο το ζήτημα της απομάκρυνσης των κατοίκων των Λαϊκών Πολυκατοικιών από τις επικίνδυνες πολυκατοικίες.
   Η επιστολή έχει ως εξής:

 

 Προς

 κ. Α. Σελλιανάκη
Πρόεδρο Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας
Πατησίων & Σολωμού 60
10432 ΑΘΗΝΑ


Κοινοποίηση
1. κ. Ι. Κοσμίδη Βουλευτή Χίου
2. κ. Ε. Τσουρή, Βουλευτή Χίου
3. ΝΟΔΕ Χίου Ν. Δημοκρατίας
4. ΝΟΕΣ Χίου ΠΑ.ΣΟ.Κ.
5. ΝΕ Χίου Κ.Κ.Ε.
6. ΝΕ Χίου Συνασπισμού της Αριστεράς
7. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου
8. Τοπικά Μ.Μ.Ε.


   Κύριε Πρόεδρε
      Παρά τις επανειλημμένες ενέργειες και διαβήματα προς την πλευρά σας από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου – σειρά επιστολών με πιο πρόσφατη αυτή του Ιανουαρίου 2007-, την πραγματοποίηση σχετικών συσκέψεων με τη συμμετοχή και Βουλευτών του Νομού μας, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις στελεχών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης -π.χ. του πρώην Υφυπουργού κ. Γ. Γιακουμάτου σε επίσκεψή του το 2006 στη Χίο-, παρά τις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η Ν.Α. Χίου, δυστυχώς δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε λύση στο σημαντικό θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου Χίου.
      Δικαιούμαστε συνεπώς, εύλογα να υποθέσουμε ότι απουσιάζει το ενδιαφέρον καθώς και η πολιτική βούληση από την πλευρά της Πολιτείας ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέων Κατοικιών και τη μεταστέγαση των κατοίκων.
      Θεωρούμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν σαφείς ευθύνες από την πλευρά της πολιτείας και είναι αναγκαίο για την κοινή γνώμη της Χίου να τις γνωρίζει. Για το σκοπό αυτό, και με δεδομένο ότι υπάρχει  ήδη παλιό πόρισμα μηχανικών του Ο.Ε.Κ. που κρίνει τις υπάρχουσες Κατοικίες επικίνδυνες, παρακαλούμε να αποσταλεί στη Χίο κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού προκειμένου να αποφανθεί εκ νέου για την σημερινή κατάσταση των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου Χίου.
      Θεωρούμε παράλληλα, ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και το Υπουργείο Απασχόλησης, απέναντι σ’ ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν έχει πράξει στο ελάχιστο το καθήκον της.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: από την επίσκεψη κλιμακίου 23/10/2005